WhatsApp'a Face ID veya Touch ID Nasıl Koyulur? - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Face ID veya Touch ID Nasıl Koyulur?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-05 16:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için bir süre önce yeni güvenlik seçenekleri gelmişti. Kullanıcıların güvenliğini her zaman ön planda tutan şirket bu kapsamda WhatsApp’a Touch ID ve Face ID ekran kilidi destekleri getirmişti. Bizde sizlere bu içeriğimizde WhatsApp’a bu güvenlik seçeneklerini en kolay yoldan koyma yönteminden bahsedeceğiz. WhatsApp sadece bir mesajlaşma uygulaması olmayıp kullanıcıların kişisel verilerini ve iletişimlerini barındıran bir platform diyebiliriz. Bu kapsamda bu uygulamanın gizlilik ve güvenliği oldukça önemli bir rol oynuyor. Şirket mesajlaşmaları uçtan uca şifrelemenin yanı sıra iPhone kullanıcıları için Touch ID ve Face ID desteği getirdi.

WhatsApp’a Face ID ve Touch ID Katmak

Whatsapp'tan Nasıl Sahte Konum Atılır?Whatsapp'tan Nasıl Sahte Konum Atılır?

WhatsApp’ın bu güvenlik seçeneklerini kullanmak için WhatsApp uygulamasına girdikten sonra Ayarlar > Hesap > Gizlilik adımlarını izlemeniz gerekiyor. Daha sonra açılan sayfanın en aşağı bölümünde yer alan Ekran Kilidi seçeneğini göreceksiniz. Cihaz modeline göre değişkenlik göstererek Face ID veya Touch ID seçeneği gözükecektir. Burada WhatsApp uygulaması sizlerden parmağınızı okutmanızı veya yüz tanıma gerçekleştirmenizi isteyecektir. Bu kilit seçeneği için 1 dakika, 15 dakika veya 1 saat sonra şifre sor gibi kişiselleştirme yapabileceksiniz. Ayrıca sürekli seçeneği ile her WhatsApp girişinde şifre girişini sağlayabilirsiniz.

WhatsApp uygulamasına güvenlik kilidi eklediğiniz zaman uygulama üzerinden bildirim ve mesajlar almaya devam edebileceksiniz. Uygulama kilidi özelliği için WhatsApp’ı son sürüme güncellemeyi unutmayın.


WhatsApp İçin Karanlık Mod KaldırıldıWhatsApp İçin Karanlık Mod Kaldırıldı

PAYLAŞ