WhatsApp'a daha sonra okuyacağınız mesajlar ile ilgili yeni bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a daha sonra okuyacağınız mesajlar ile ilgili yeni bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-17 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

WhatsApp'ın Android beta sürümü "2.21.2.2"ye yükseltti ve yeni özellikler üzerine çalışmaya başladı. Bu güncelleme yükseltmesi, Daha Sonra Oku olarak adlandırılan bir özelliği ortaya çıkardı. Şu an için geliştirme aşamasında olan bu özelik, bir sohbeti tamamen göz ardı etmeniz konusunda yardım ediyor. 

WhatsApp'ın Android beta sürümü güncellendi. Söz konusu bu yapılan güncelleme ile beraber uygulama sürümü "2.21.2.2éye yükseltildi. bu yükseltme, kullanıcıların WhatsApp deneyimlerini çok daha iyi bir hale getirecek olan "Daha Sonra Oku" şeklinde adlandırılan bir özellik getiriyor. Bu özellik, "Arşivlenmiş" adlı klasörün yerine gelecek olsa da kullanıcılar bu özelliği isteğe bağlı olarak kullanabilecekler. Yani şu an Arşivlenmiş klasörünü kullanıp kullanmamak sizin elinizde olacak. 

WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldiWhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi

Sohbet uygulaması WhatsApp bir süre önce, mesajlardaki bildirimleri tamamen sessize alma ve arşivlenmiş mesajları arşivden çıkarmama gibi özellikler sunmak adına hızla çalışmalarına devam ediyor. Bu yeni Android beta sürümünde çalışmaların yeni bir uzantısı ortaya koyuluyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin en zaman kullanıma sunulacağı, şu an için halen belirsizliğini koruyor. 

WhatsApp'ın Daha Sonra Oku klasörü değişti

WhatsApp platformunun bu yeni özelliği ile beraber kullanıcılar, diledikleri sohbetleri bu klasöre taşıyabilirler. Fakat bu klasöre taşınan mesajlarla ilgili olarak en küçük bir bildirim dahi alınmayacak. Sadece kullanıcı, kendisi girdiğinde söz konusu bu sohbetleri görebilecekler. Bu şekilde kullanıcılar, istemedikleri kişi ya da gruplardan gelen mesajları görmemiş olacaklar. Örnek vermek gerekirse pek önemsemiyorsanız fakat ara sıra kontrol etmek istiyorsanız, bu klasörü kullanmak işinize yarayacak gibi gözüküyor. 

WhatsApp, bu özelliği kullanıma sunarken Ayarlar menüsü içine de yeni bir sekme ekleyerek deneyimi geliştirmeye çalışacak. Yani direk olarak Daha Sonra Oku klasörü için eklenecek olan bu yeni sekme, kullanıcının tercihte bulunabilmesini sağlayacak. Eğer söz konusu bu özellik kullanılmak istenmezse, Arşivler klasörüne dönüş yapılmış olacak. Gelecek olan beta sürümlerin, bu özellikle ile ilgili daha fazla detay sunması bekleniyor. Bu arada, özelliğin iOS sürümüyle ilgili de herhangi bir gelişme şu an için mevcut değildir. Gelecek günlerde konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgilerin sunulması bekleniyor. 


WhatsApp kullanıcılarının endişelerine madde madde cevap verdiWhatsApp kullanıcılarının endişelerine madde madde cevap verdi
WhatsApp için sonra oku özelliği yoldaWhatsApp için sonra oku özelliği yolda
TBMM WhatsApp hakkında açıklama yaptıTBMM WhatsApp hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ