WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları - Haberler - indir.com

WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-13 09:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

WhatsApp'ın çatı uygulaması olarak görev yapan Facebook'un yılın ilk aylarında vermiş olduğu bir kararla WhatsApp güvenlik sözleşmesini kabul etmek için kullanıcılara bir bildirim gönderildi. Kullanıcıların kişisel bilgilerinin Facebook ve şirkete ait olan diğer şirketlerle tarafından kullanılmasını da içeren yeni WhatsApp koşullarını kabul etmeyen kullanıcıların WhatsApp hesapları yarından sonra silinebilir. WhatsApp'ın bu bildirimleri kabul etmeyen kullanıcılar için çeşitli alternatif uygulamalar bulunuyor. WhatsApp'a alternatif olarak kullanılabilecek sohbet uygulamaları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

WhatsApp'a alternatif uygulamalar

  • Viber
  • ICQ
  • Signal
  • Telegram
  • Turkcell BiP
  • Discord

Viber

Görüntülü, sesli ve metin şeklinde mesajlaşma özelliği için WhatsApp'a karşılık en iyi alternatifler arasında yer alan Viber, yazılan mesajları dilediğiniz zaman silinme özelliği ile ön plana çıkıyor. WhatsApp uygulamasında bu süre 5 dakika ile sınırlıdır. Aynı zaman sohbetler ekranında dilediğiniz mesajlaşmayı gizleme hakkına sahipsiniz. Uygulama içinde yer alan oyunlarla, mesajlaşma sırasında canınız sıkılırsa eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. 

WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?

Android için Viber indir

iOS için Viber indir

ICQ

ICQ’yu 90’lı yıllarda doğan çocukların bileceği uygulamalardandır. Bir dönemin en bilindik platformu, geçtiğimiz yıllarda mobil versiyonu ile kullanıcıların karşısına çıktı. ICQ, WhatsApp direk olarak alternatif olarak sunulmasının avantajını taşıyor. Sınırsız katılımcı olan kanal sohbetleri, görüntülü ve ses grup sohbetleri ve mesajlaşma grupları ile oldukça kaliteli bir kullanım sağlıyor. 

Android için ICQ indir

iOS için ICQ indir

Signal

Üst düzey güvenlik ve gizlilik sunan Signal, WhatsApp'ın direk olarak rakibi olduğu gibi aynı zamanda WhatsApp'tan çok daha şeffaf politikalar üzerine kuruludur. Görüntülü ve sesli konuşma özelliğine kadar tüm ayrıntılarıyla WhatsApp ile benzerlik göstermesiyle bilinen Signal, Android sürümünde SMS uygulaması olarak da çalışma özelliğiyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Yani Android akıllı cep telefonunuzdaki SMS uygulamasını da Signal ile değiştirebilirsiniz. Edward Snoxden gibi veri gizliliği konusunda profesyonelleşmiş isimler tarafından önerilen Signal, uçtan uca şifreleme özelliğinin yanı sıra; gönderilen mesajların belirli bir süre içerisinde otomatik olarak silinme özelliğine sahiptir. 

Android için Signal indir

iOS için Signal indir

Telegram

WhatsApp’ın karşısında uzun zamandır dişli bir rakip olarak gösterilen Telegram, oldukça kolay kullanımlı bir uygulamadır. Grup mesajlarında herhangi bir sınırlandırma yoktur. WhatsApp uygulamasının çalışma mantığına alışan kullanıcılar için farklı yapıda olsa da gereksiz tüm mesajlaşma özelliklerinden hızla sıyrılıyor. 

Android için Telegram indir

iOS için Telegram indir

BiP

WhatsApp uygulaması için yerli alternatif olarak gösterilen BiP, mesajlaşma ve görüntülü konuşma özelliklerinin yanı sıra çeşitli kanallara abonelik sistemiyle oldukça farklı bir hizmet sunabiliyor. Akıllı Faks ve mesaj yöntemiyle para gönderme özellikleriyle oldukça yenilikçi bir kullanım sunan bu mesajlaşma uygulaması, zaman zaman Turkcell kullanıcıları için sağladığı ücretsiz internet gibi çeşitli abatajlar sayesinde de her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. 

Android için BiP indir

iOS için BiP indir

Discord

Genellikle Twitch yayıncıları tarafından tercih edilerek adından söz ettiriyor olsa da Discord özellikle oyuncuların favori buluşma alanlarından biridir. Alışılmış bir mesajlaşma uygulamasına göre kalabalık kanallar, sohbet odaları kurma özellikleri bulunuyor. Gündelik kullanım için uygun olmasa da çevrenizdeki Discord kullanıcılarıyla iletişime geçmek için iyi bir seçenek olabilir. 

Android için Discord indir

iOS için Discord indir

 


WhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyorWhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyor
WhatsApp sesli mesajlar artık ön izlenebilir olacakWhatsApp sesli mesajlar artık ön izlenebilir olacak
WhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladıWhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladı

PAYLAŞ