WhatsApp'a alışveriş butonu geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a alışveriş butonu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

 

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp alışveriş platformu haline geliyor. Bir süredir alışveriş özelliği ile gündemde olan platform kullanıcıların işletmelerin ürün kataloglarına daha kolay ulaşması için “Alışveriş butonu” özelliğini tüm dünyada eş zamanlı olarak yayımlıyor.

WhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor

Küresel çapta bir dev haline gelen Facebook son yıllarda pek çok yeniliğe imza attı. Son iki senedir hem Facebook’u hem de Instagram uygulamasına alışveriş özelliğini getiren şirket aynı özelliği WhatsApp içinde etkin hale getirmeye karar verdi. Bu sayede WhatsApp’tan bir gelir kapısı aralamayı da hedefleyen şirket sosyal medyadaki alışveriş deneyimini WhatsApp’la genişletiyor.

Bir süredir WhatsApp için alışveriş özelliğini farklı şekillerde test eden şirket işletmelerin kullanıcılara ürün kataloglarını sunabileceği yeni özeliği alışveriş butonunu tüm dünyada eş zamanlı kullanıma sunuyor.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar bir işletmenin sohbet ekranına anlık olarak giriş yaptığında arama ikonu yerine alışveriş ikonu ile karşılaşacak. Bu ikona dokunduklarında ise işletmenin WhatsApp’taki ürün kataloğuna erişim sağlayacaklar. Bu bölümde beğendikleri ve satın almak istedikleri ürünleri tıpkı bir alışveriş uygulamalarındaki gibi sepete ekleyerek WhatsApp’tan hiç çıkış yapmadan ödeme sayfasına yönlendirilerek alışverişlerini tamamlayabilecekler.

Facebook artık WhatsApp’tan kazanç sağlayabilecek

WhatsApp’taki alışveriş özelliğinin en faydalı noktalarından biri de kullanıcı ve işletme arasındaki iletişimsizliğin ortadan kalkacak olması. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ürünler hakkında işletme ile doğrudan iletişime geçebilecekler. WhatsApp’ta ürün kataloğunu gezerken beğendiğiniz bir ürünle ilgili merak ettiğiniz her şeyi o anda satıcıya sorabileceksiniz.

WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi resmi olarak başlıyor

Ayrıca bu özelliğin diğer bir artısı da küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni bir Pazar yeri oluşturacak olması. Kullanıcıların işletmelerle iletişime geçebiliyor olması çift taraflı güven sağlayacağı için özelliğin en çok küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılacağı düşünülüyor. Bu özellikle aynı zamanda WhatsApp’tan kar elde etmenin yolunu da bulan şirket, yakında WhatsApp Business için işletmelerden lisans ücreti almaya başlayacak. Bir süredir uygulamadan kazanç elde etmenin yollarını arayan Facebook şimdilik bu sorunun da çözümünü bulmuş gibi görünüyor.


WhatsApp'ta depolama alanı yönetimi kolaylaştıWhatsApp'ta depolama alanı yönetimi kolaylaştı
WhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ