WhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdı - Haberler - indir.com

WhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Koronavirüs pandemisi sebebiyle dünyanın büyük kısmında insanlar birçok özel günde olduğu gibi yılbaşında da bir araya gelemedi Bu durum WhatsApp aramalarında da kendini gösterdi. 

COVID-19 pandemisinin dünyanın her yerinde kendini göstermesi nedeniyle birçok kişi yılbaşında bir araya gelmek adına sanal yöntemlerden faydalanmaya odaklandı. Bu durumun en net belirli olduğu yerlerden biri de WhatsApp aramalarındaki rekor kıran yüksek rakamlar oldu. Facebook bünyesinde yer alan bu platform, 2020 yılının son günlerinde 1,4 milyar sesli ve görüntülü aramayla tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Bu sayı, geçtiğimiz yılki sayının %50 üstünde oldu ve pandeminin ilk süreçlerini de geride bıraktı.

WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyorWhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor

Yılbaşında sosyal medyalar rekor kırdı

WhatsApp platformu üzerinden yapılan aramaların sayısı 1,4 milyar ile rekor kırsa da pandeminin etkilerinin görüldüğü tek sosyal medya platformu elbette ki WhatsApp olmadı. Facebook^'un sohbet uygulaması da ABD içinde grup aramaları anlamında rekor kırmayı başarırken, ortama günlük arama sayısını da neredeyse ikiye katlamış durumdadır. Facebook Live ve Instagram Live da yılbaşı gecesinde tercih edilen popüler platformların başında geliyor. Bu her iki platformda yapılan canlı yayınların sayısı da dünya çapında 55 milyonu geçti. Yayınların toplamda kaç kişiye ulaştığı bilgisi ise verilmedi. 

Facebook daha önce konu hakkında yaptığı açıklamalarda, altyapı verimliliğini artırmak için eşi benzer görülmemiş bir çalışma yaptığı bilgisi verildi. Bu geliştirmenin nedeni olarak da pandemi döneminde çeşitli uygulamalarında yaşanan kullanım yoğunluğundaki artışı gün yüzüne çıkmıştı. Firmanın çeşitli teknik ekipleri de yılbaşı süreci içerisinde olası sorunlara karşı hazır halde bekletildi. 

Rekorun tekrar kırılması zor gözüküyor

Sohbet platformu WhatsApp'ın yılbaşı gecesinde elde ettiği bu yeni rekorun daha uzun süre kırılması oldukça zor  gözüküyor. Aşı çalışmaları ve pandemi ile ilgili olarak alınan önlemler sayesinde gelecek yıllarda yeni yılı, bayram günlerini ve diğer günleri de insanların yeniden hep beraber kutlayabilmesi bekleniyor. Konu hakkında elde edilen rakamlarla da gösteriyor ki 2020'den 2021'e sosyal medya üzerinden, sosyal mesafeli bir şekilde giriş yapıldı. Sokakların, mekanların boş kaldığı bu yeni yıl gecesinde kutlamalar kendini sanal dünyaya bıraktı. Bu sebeple de sosyal medya kullanımı tavan yaptı. 

 


WhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandıWhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandı
WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?
WhatsApp'a gelen 10 yeni özellikWhatsApp'a gelen 10 yeni özellik

PAYLAŞ