WhatsApp yeni güncellemelerden kullanıcılarını haberdar edecek - Haberler - indir.com

WhatsApp yeni güncellemelerden kullanıcılarını haberdar edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2021 senesinde gizlilik politikalarını düzenleyecek olan WhatsApp, yeni güncellemelerle ilgili de bir değişiklik yapmayı planlıyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın günümüzde 200 milyonun üzerinde aktif kullanıcı sayısı bulunmakta. Facebook çatısı alıntında olan WhatsApp günden güne artan kullanıcı sayısıyla pazarın lideri konumunda. Sürekli güncellemelerle uygulamayı yenileyen şirket son yıllarda özellikle gizlilik ve güvenlik kapsamında daha detaylı güncellemelerle güçleniyor.

WhatsApp birçok yeniliklerini duyurdu!WhatsApp birçok yeniliklerini duyurdu!

Yeni yayımlanan raporlarda WhatsApp’ın 2021 senesi için yeni bir düzenleme sürecine girdiğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu güncellemeyle gizlilik standartlarını arttıracak üst seviyelere çıkarak olan WhatsApp hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddialara göre WhatsApp önümüzdeki sene yayımlanacak tüm güncellemeleri uygulama içerisinde duyuracak.

Yeni yılda WhatsApp hizmet sözleşmesi yenileniyor

WABetaInfo aslı internet sitesinin konuyla ilgili yayımladığı ekran görüntülerine dayanan sızıntılar, uygulama içi güncelleme bildirimi sistemiyle gelen gizlilik politikası güncellemesi olabileceği düşünülüyor. Ekranın alt tarafında ise Agree, yani kabul etme butonu dikkat çekiyor.

Bu seçeneğin WhatsApp’ın yayımlayacağı günllecemeler için kullanıcılarına iki farklı seçenek sunacağını düşündürüyor. “Kabul Et” ya da “Hesabını Sil” olarak karşımıza çıkan bu seçenekler iddialara göre uygulamaya ilerleyen dönemlerde gelecek olan gizlilik güncellemeleri, kullanıcıların bazı spesifik izinler vermesini de zorunlu hale getirebilir. Bu noktada bu izinleri vermeyi kabul eden kullanıcıların Whatsapp'ı kullanmaya devam edebilecekleri fakat  koşullarını kabul etmeyen kullanıcıların ise  Whatsapp hesaplarını kapatmak zorunda kalacağı düşünülmekte. Bu izinlerin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.


WhatsApp'ta her sohbete özel duvar kağıdı ayarlanabilecekWhatsApp'ta her sohbete özel duvar kağıdı ayarlanabilecek
WhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 nedenWhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 neden

PAYLAŞ