WhatsApp yedeklerine de uçtan uca şifreleme geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp yedeklerine de uçtan uca şifreleme geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp güvenliğindeki en önemli özelliklerden birisi uçtan uca şifreleme. Özellikle mesajlarda kullanılan bu özellik, kullanıcıların güvenli bir şekilde mesajlaşmasını ve paylaşımlarda bulunmasını sağlıyor. Uygulama kullanıma sunulduğu günden itibaren WhatsApp'ın her paylaşımında yer bulan yenilik, kullanıcıların güvenli bir uygulama kullandığını her zaman ön plana çıkarıyor.

Uçtan uca şifreleme sistemi gelişiyor

WhatsApp tarafından resmi olarak açıklanmamış olsa da yeni bir özellik beta sürümde açığa çıktı. Yapılan incelemelere göre WhatsApp, WhatsApp yedeklerinin saklandığı Drive üzerinde de uçtan uca bir şifreleme desteğini kullanıma sunmayı istiyor. Şu anda testleri başlanan mevcut özellik, kısa süre içerisinde ana uygulamaya gelecek. 

Telefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli AdımTelefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli Adım

WhatsApp mesajları kaybedilebilir!

WhatsApp'ta kullanılan uçtan uca şifreleme sistemi tamamen özel bir teknoloji olduğu gibi dışarıdan müdahale imkanını adeta imkansız hale getiriyor. Bu bakımdan şirket mevcut özelliğe çok fazla güvendiği gibi yeni sistemlerde de bu yeni özelliğe yer vermeyi düşünüyor. Ancak özellik ile ilgili yapılan incelemelerin ardından WhatsApp Drive üzerinde saklanan dosyalara ulaşmada ciddi sorunların olabileceği görüldü. Öyle ki uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde, yedeklerin özel bir şifre ile saklanacağı belirtildi. Ancak şifrenin unutulması halinde güvenlik nedeni ile duruma WhatsApp dahi dahil olamayacak. Bu nedenle de WhatsApp için geliştirilen özelliğin kullanıma sunulduktan sonra bu tip durumlara karşı alınan ek önlemlerin detaylı bir şekilde paylaşılması bekleniyor. 

Yedeklemelerde özel şifre kullanılacak!

WhatsApp'ın drive üzerinde de uçtan uca şifreleme özelliğini kullanmaya başlaması, kullanıcılar için özel bir kurulumun ardından mevcut yeniliğin kullanılmasını sağlayacak. Paylaşılan ekran görüntülerinden edinilen bilgilere göre, kullanıcılar mevcut özelliği kullanmaya başladıktan sonra WhatsApp tarafından özel bir şifre gösterilecek. Bu şifre ile yedek sohbetlere ulaşılmak istendiğinde gerekli destek sağlanacak. Bu nedenle kullanıcıların özelliği kullanmaya başladıktan sonra kesinlikle bu şifreyi kaybetmemesi ve güvenli bir yerde tutması öneriliyor. Üstelik WhatsApp güvenlik için bu şifreyi hiçbir şekilde paylaşmayacağı ve kayıt altına almayacağı için riski tamamen kullanıcılara bırakılıyor. 

Şu anda test aşamaları süren özellik, önümüzdeki günlerde kararlı sürüme eklenerek kullanıcılara sunulacak. Yeni özellik için tanıtım yapması beklenen WhatsApp'ın bu tanıtımda yeni özelliği nasıl anlatacağı da oldukça merak ediliyor.



PAYLAŞ