WhatsApp yedekleri artık şifreyle korunabilecek! - Haberler - indir.com

WhatsApp yedekleri artık şifreyle korunabilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 15:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Gün günden güne karşımıza yeni özelliklerle çıkmaya başlayan WhatsApp, güvenlik tarafındaki iyileştirmelerine ara vermeden devam ediyor. Kullanıcı gizliliğine verdiği önemi son dönemlerde daha net yansıtan şirketin bir süredir sohbet yedekleri üzerinde çalıştığı öğrenildi. Güncellemeleri içeren son beta sürümünde artık yedeklerinde şifreleneceği belli oldu.

Bir dönemler güvenlik açıklarıyla gündeme gelen şirket bu imajını değiştirmek için uzun süredir uğraş veriyor. Hali hazırda kullanıcıların mesajlarını “Uçtan uca şifreleme” sistemiyle koruyan WhatsApp’ta bildiğiniz gibi sohbet yedeklerini korumak mümkün değildi. Android için yeni bir beta testi başlatan şirketin bu güncellemesinde gelecek özellik ise bu durumu tamamen değiştirecek. Google Drive temelli çalışan uygulama kullanıcılarına sohbet yedeklerini de şifreleyerek koruyabilme imkanı tanıyacak ve bu sayede üçüncü kişilerin kişisel alanınıza dahil olma ihtimali de epey düşecek

WhatsApp sonunda WhatsApp sonunda "Gece Modu" desteğine kavuştu!

Whatsapp, iPhone için yeni güncelleme aldı

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olduğu görülen yeni özellik yayınlanan görsellere göre WhatsApp’ın menüsünden hızlıca aktifleştirilebilecek. Şimdilik sadece Google Drive temelli çalışan bu özelliğin test aşaması bittikten kısa bir süre sonra Android kullanıcılarının kullanımına sunulması bekleniyor. Aynı özelliği iOS işletim sistemi için de yayınlaması beklenen şirketin güncellemeleri ne zaman dağıtmaya başlayacağı henüz bilinmiyor.


Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!

PAYLAŞ