WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 10:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Neredeyse artık vazgeçilmez uygulamalarımızdan biri haline gelen WhatsApp, mobil cihazlarda kullanıldığı gibi aynı zamanda masaüstünde de kullanılıyor. Uygulamanın masaüstü versiyonu ile kullanıcılara çeşitli kısayollar sunuluyor. Adeta dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkan WhatsApp uygulamasının bilgisayarlara özel sürümü WhatsApp Web, özellikle gününün çoğunu bilgisayar başında geçirenler için oldukça fonksiyonel bir seçenektir. Uygulamaya her mesaj geldiğinde işinizi bırakarak telefona bakmak yerine yan sekmeyi açarak mesaja cevap vermenizi sağlayacak olan WhatsApp Web seçeneği ile bilgisayarın başından kalkmadan mesajlarınıza cevap verebilirsiniz. WhatsApp Web uygulamasını bilgisayarınıza indirerek de kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web hizmetini aşağıdaki bağlantılar ile kullanabilirsiniz

WhatsApp Web hizmetinden faydalanmak için ilk olarak tarayıcınız üzerinden web.whatsapp.com adresine gidin. Ardından ise cep telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın ve uygulamanın ayarlar bölümünden WhatsApp Web ya da Masaüstü kısmına girerek açıklan kameradan QR kodun ile WhatsApp Web kodunu eşleştirin. Bağlantı sağlamak için bu kodların eşleşiyor olması gerekiyor. 

WhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldıWhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldı

Mobil WhatsApp'da olmayan WhatsApp Web özellikleri

WhatsApp Web klavye kısayolları,

Emoji kısayolları,

Aynı anda iki WhatsApp Web hesabı kullanma,

Mavi tik olmadan mesajları okuma,

Bonus: WAToolkit ile mesaj önizlemelerini görme (Bonus)

Sesli mesaj kontrolü (Bonus)​

WhatsApp Web hizmeti ile beraber klavyenizi kullanarak özgürce mesajlaşma imkanı elde etmenizin yanı sıra aynı zamanda mobil uygulamalardan çok daha farklı özellikler de elde edebilirsiniz. WhatsApp Web'in sunduğu özelliklerden faydalanarak WhatsApp Web deneyiminizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. WhatsApp Web hizmetinden faydalanırken cep telefonunuz bilgisayarınızın yanında olmasa bile yakınlarda ve aktif internete bağlı olması gerekiyor. 

WhatsApp Web klavye kısayolları

WhatsApp uygulamasını kullanırken kısayollara ihtiyaç duymuyorsunuz. Çünkü zaten küçük bir telefon ekranından her şeye kolaylıkla erişim sağlayabiliyorsunuz. WhatsApp Web kullanımı esnasında durum bundan biraz daha farklıdır. Geniş bir ekrana yayılan sohbet esnasında çeşitli kısayollara ihtiyaç duyabilirsiniz. Söz konusu bu kısa yollar aşağıdaki şekilde sıralanıyor;

Ctrl + N: Yeni sohbet başlat,

Ctrl + Üst Karakter + ]: Sonraki sohbet penceresine geç,

Ctrl + Üst Karakter + [: Önceki sohbet penceresine geç,

Ctrl + E: Sohbeti arşivle,

Ctrl + Üst Karakter + M: Sohbeti sessize al,

Ctrl + Geri silme (Delete): Sohbeti Sil,

Ctrl + Üst Karakter + N: Yeni grup sohberi aç,

Ctrl + P: Profil durumunu aç.

Emoji için uğraşmanıza gerek kalmıyor

WhatsApp uygulamasının en sevilen özelliklerinden biri de şüphesiz emojilerdir. WhatsApp Web hizmetinden faydalanırken de emojileri kullanabilirsiniz. Hem de bunu çok kolay bir şekilde yapmanız mümkündür. Shift+ tuş kombinasyonunun ardından eklemek istediğiniz emojinin İngilizcesini yazarak yazınıza eklemek istediğiniz emojiyi anında ekleyebilirsiniz. 

Aynı anda iki WhatsApp Web hesabı kullanma

Çift sim kart kullanıcılarının bazıları farklı iki adet WhatsApp kullanabiliyor. Bu sebeple iki farklı WhatsApp Web hesabı kullanmakta mümkündür. Yan yan açacağınız farklı sekmelerde iki adet WhatsApp Web açmanız mümkündür. Bunu yapmak için iki farklı yöntem deneyebilirsiniz. 

Gizli sekmede oturum açma

Tarayıcınıza girin, 

Gizli sekme ya da sayfa açın, 

Buradan WhatsApp Web'e giriş yapın,

Gizli olmayan bir sekme daha açın,

Diğer WhatsApp hesabınız ile buradan giriş yapın.

Farklı bir tarayıcıda oturum açma

Tarayıcınıza girin,

Standart şekilde WhatsApp Web oturumu açın,

Bilgisayarınızda yüklü olan (eğer varsa) diğer tarayıcıya girin,

Bu tarayıcıdan da diğer WhatsApp hesabınıza giriş yapın.


WhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlarWhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlar
WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyorWhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor
WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellikWhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik

PAYLAŞ