WhatsApp Web'de Mesajlar Nasıl Planlanır? - Haberler - indir.com

WhatsApp Web'de Mesajlar Nasıl Planlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-18 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

WhatsApp dahili bir mesaj planlama özelliğine sahip değil. Ancak planlama konusunda destek arayanlar WhatsApp Web kullanarak bu konuda alternatif bir uygulama ile çözüm bulabilir. Birkaç küçük ayarlama ile yapılabilecek bu yapılandırma sonrasında kullanıcıların herhangi bir sorun yaşamadan WhatsApp Web ayrıcalığı ile mesajlarını istediği zaman gönderebilmesi mümkün

WhatsApp’ta mesaj planlama özelliği neden önemli?

Mesajın belirli bir saatte ulaşması gerektiği durumlarda planlama özelliği gerekebilir. Pek çok sosyal medya aracında ve sohbet uygulamasında yer alan planlama, kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Ancak pek çok farklı özelliğe rağmen WhatsApp için planlama özelliği bulunmamaktadır. Kurumsal hesaplar üzerinden de kullanılabilir durumda olan WhatsApp için müşterilere belirlenen saatlerde mesaj atılması gerekebilir. Bu tür durumlar nedeniyle WhatsApp Web mesaj planlama kullanılabilir.

WhatsApp Web'in heyecanla beklenen özelliği geliyorWhatsApp Web'in heyecanla beklenen özelliği geliyor

WhatsApp Web’te mesaj planlama özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp Web mesaj planlama işlemlerinde Blueticks adlı eklenti kullanılmalıdır. Chrome Web Mağazası'na eriştikten sonra arama çubuğuna Blueticks yazarak eklentiyi bulabilirsininiz. Eklenti sayfasında ise Chrome'a ​​Ekle'yi tıklayarak eklentinin otomatik bir şekilde kurulmasını sağlayabilirsiniz. Kurulum sonrasında ise Blueticks simgesine tıklamalı ve kayıt işlemlerini tamamlamalısınız. Ardından WhatsApp Web için eklenti aracılığı ile planlama yapabilirsiniz.

Blueticks'i kurduktan sonra, Chrome'da WhatsApp Web'i açmalısınız. Uygulamayı açtıktan sonra ise planlama yaparak mesaj göndermek istediğiniz kişiyi veya grubu seçin. Mesaj kutusunun yanında eklenti tarafından eklenen bir planlama penceresi görülecektir. Burada planlamayı seçmeli ve göndermek istediğiniz mesajı seçmelisiniz.

Mesajı girdikten sonra ise planlama detaylarının girilmesi gerekir. Planlamada gün ve saat detayları girilmelidir. Planlama seçeneği ile birlikte işlemler tamamlanmış olacaktır.

WhatsApp Web üzerinden yapılacak planlamalarda, kişilerin bazı özel seçenekleri kullanması da mümkündür. Bu aşamada, mesajların tekrarlanabilmesi ya da planlanan mesaj gönderilmeden bir mesaj alındığında planlanan mesajın iptal edilmesi. Tekrarlama seçeneğinde belirlenen tarihlerde ve saat aralığında mesaj tekrar tekrar gönderilir.

Ücretsiz olarak kullanıma sunulan eklentiyi kullanarak ihtiyaç duyduğunuz anda planlama yaparak WhatsApp kullanabilirsiniz. Sürekli desteklenen eklenti, bu sayede kişilerin WhatsApp Web kullanma ve planlama konusunda daha farklı özelliklere de sahip olmasını sağlayacaktır.



PAYLAŞ