WhatsApp Web'de karanlık mod nasıl etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

WhatsApp Web'de karanlık mod nasıl etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-24 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kullanıcıların WhatsApp için uzun bir süredir beklemiş oldukları karanlık mod desteği geçtiğimiz aylarda iOS platformlar için yayınlanmış ve artık karanlık mod kullanılabilir olmuştu. Diğer yandan karanlık mod WhatsApp Web platformu için de geldi. Ancak henüz resmi destek olmayan ve bir geliştirici tarafından üçüncü parti yazılım ile geliştirilen bu karanlık mod kullanmanız için yapmanız gereken basit adımlar bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde WhatsApp Web karanlık mod nasıl açılır? Sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma servisi WhatsApp’ın web sürümü de bulunuyor. WhatsApp Web uzun süredir hem tarayıcı hem de uygulama üzerinden hizmet veriyor. Her geçen gün yeni özellikler kazanan WhatsApp Web için bir türlü karanlık mod desteği gelmiş değil. Ancak gelin şimdi yapabileceğiniz bazı yöntemler ile WhatsApp Web’de nasıl karanlık mod kullanabilirsiniz buna bakalım.

WhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracakWhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracak

WhatsApp Web karanlık mod

Bağımsız geliştirici olan “m4heshd” tarafından Github sayfasında MacOS ve Windows için WhatsApp Web’de karanlık mod kullanılabilen bir yazılım paketi geliştirildi. Bu yazılım, NodeJS kurulum tipini baz alıyor. Geliştiriciye göre güvenlik endişesi bulunmuyor. Öyle ki yükleme esnasında yazılım sadece WhatsApp Web’in arayüzünden sorumlu dosyalarda değişiklik yapıyor. Yine de WhatsApp Web karanlık mod yazılımının bir üçüncü parti araç olduğunu ve WhatsApp’ın resmi yayınlamış olduğu bir destek olmadığını belirtelim.

WhatsApp Web karanlık mod nasıl yüklenir?

  • Bağlantılara tıklayarak söz konusu mod için gerekli dosyaları indirin.
  • Daha sonra WhatsApp Web’in resmi uygulamasını Windows 10 bilgisayarınıza indirin.
  • İndirmiş olduğunuz WhatsApp Web’i açın.
  • İndirdiğiniz karanlık mod dizini içindeki WADark dosyasını açın.
  • Dosyayı açtığınız zaman WhatsApp Web uygulamasında karanlık moda sahip olacaksınız.
  • Karanlık modu kaldırmak istediğiniz zaman ise WADark klasörünü silmeniz yeterli olacaktır.

Bilgisayarınız MacOS ile çalışıyor ise WADark yükleme esnasında güvenlik uyarısı alabilirsiniz. Ayarlar bölümüne girerek yüklemeye izin vermeniz gerekiyor. Eğer Windows için yükleme yapacaksınız, böyle bir uyarıyla karşılaşmayacaksınız.

WhatsApp Web’in tarayıcı sürümünde karanlık mod nasıl kullanılır?

  • Bunun için WhatsApp Web internet sitesine erişin.
  • QR Kod tanıtma işlemi ile telefon bağlantınızı gerçekleştiriniz.
  • WhatsApp Web kullanıma hazır olduğu zaman sohbet bölmesinin sağ kısmına sağ tıklayın ve incele seçeneğine tıklayın.
  • Konsolun en üst bölümünde ‘body class=”web” yazan bir satır yer alacak.
  • “web” yazan bölümü 'web dark' olarak değiştirip enter’a bastığınız zaman karanlık mod özelliğini aktif etmiş olacaksınız.

Yapacağınız bu işlemler ile WhatsApp Web’de kolay bir şekilde karanlık mod kullanmaya başlayabilirsiniz.


Alman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardıAlman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardı
WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyorWhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor

PAYLAŞ