WhatsApp Web eski web tarayıcılarında çalışmayacak - Haberler - indir.com

WhatsApp Web eski web tarayıcılarında çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un Windows 10’a olası uyumluluk problemlerine karşılık dahil etmiş olduğu Microsoft Edge Legacy modu, WhatsApp ile bazı problemler yaşıyor. Öyle ki WhatsApp’ın bu tarayıcıya olan desteğinin geri çektiği düşünülüyor. Microsoft’un tarayıcı savaşlarındaki oyuncusu olan İnternet Exlorer, gücünü kaybbetmiş ve onun yerine ise Microsoft Edge tarayıcısı ile yola devam edlimişti. Bu tarayıcı Google Chromium altyapısı kullanarak pazara sunulmuştu. Ancak uyumluluk sorunlarına karşılık ise Edge tarayıcısının bir de Legacy modu bulunuyordu.

Bu yöntem ile daha öncesinde Microsoft Edge Legacy için uygulama geliştirimiş olan şirketlerin geçiş dönemlerinde sorun yaşamasının önüne geçilmiş olunuyordu. Yakın zamanda ise birçok servis Legacy desteğini kaldırmıştı.

Microsoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktıMicrosoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktı

WhatsApp Edge Legacy’de çalışmıyor

Microsoft Edge Legacy için desteğini kaldıran uygulamalardan birisi de WhatsApp oldu. Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp artık bu internet tarayıcısında çalışmayacak. Platforma erişmek için ise farklı tarayıcılar kullanmak zorunda olacaksınız. Yakın zamana kadar eski tarayıcıyı kullanan kişiler WhatsApp Web uygulamasına giriş yapabiliyorlardı. Ancak desteğin kesilmesi ile beraber ya yeni versiyona yükselmeleri ya da Chrome gibi farklı tarayıcılar kullanmak durumunda kaldılar. WhatsApp’ın yada başka bir uygulamanın eski tarayıcılara olan desteğinin kaldırılması şaşırtıcı gözükmüyor. Öyle ki her platformun bu noktada desteğinin nihayetinde kesmesi bekleniyor.

Diğer yanda Microsoft kullanıcılarının yeni tarayıcıya geçmesini istiyor. Chromium kullanan yeni Microsoft Edge tarayıcısı ise farklı işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Windows 10 haricinde Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve macOS işletim sistemlerinde kullanmak mümkün oluyor.  

 


Linux için Microsoft Edge geçen yıldan beri geliştiriliyorLinux için Microsoft Edge geçen yıldan beri geliştiriliyor
Microsoft Edge için iki yeni özellik geldiMicrosoft Edge için iki yeni özellik geldi

PAYLAŞ