WhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracak - Haberler - indir.com

WhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda video konferans görüşmelerinde katılımcı sayısını 8’e çıkaran WhatsApp bu alanda büyük bir adım atarak katılımcı limitini 50 kişiye çıkarıyor.

Pandemi döneminde görüntülü konuşma desteği sunan uygulamaların kullanımının artmasıyla bir video konferans uygulaması olarak da kullanılmaya başlanan WhatsApp kısa sürede önemli yenilikler kazanıyor. Kullanıcılarının bu yönde beklentilerini en iyi şekilde karşılamaya çalışan uygulamanın video konferans katılımcı sayısını 50 kişiye yükselteceği geçtiğimiz dönemlerde duyulmuştu. Şimdi ise bu özellik kademeli olarak dağıtılmaya başlandı.

WhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kestiWhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kesti

Zoom’un pazar payına ortak olmak niyetinde olan Facebook geçtiğimiz hafta Messenger Room’u kullanıma sunmuştu. WABetaInfo'da yer alan bilgilere göre, WhatsApp'in Android ve IOS beta sürümlerinde aramaları Messenger Room'a yönlendirecek kısa yollar görüntülenmeye başladı. WhatsApp kullanıcıları uygulamaya eklenecek olan bu kısa yollar sayesinde uygulamalar arasında rahatlıkla geçiş yapabilecekler.

Şimdilik belli ülkelerde bazı kullanıcıların kullanımına sunulan özellikten tüm beta sürümü kullanıcılarının ne zaman faydalanabileceği henüz bilinmiyor.

WhatsApp için yeni özellik yolda

Facebook, Messenger Room uygulamasını açıkladığında bu sistemin Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp ve Portal üzerine entegre edileceğini de açıklamış ancak bunun için herhangi bir zaman vermemişti. WhstApp için elini çabuk tutmaya karar veren şirket eğer beta süreci sorunsuz bir şekilde ilerler ve testler olumlu sonuç verirse bu özelliği yakın zamanda tüm kullanıcıların kullanımına sunacak.

WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında

Video konferans pazarındaki rekabete yeni dahil olan Messenger Room’un piyasadaki Zoom, Teams veya Meet gibi rakipleri de daha fazla katılımcıyı destekleyebilmek için u aynı mantıkta çalışıyor.

Messenger Room kullanıcılar bir Facebook hesapları olmasa bile bağlantıları kullanarak görüşmelere katılabilecekler. Tüm bunlara ek olarak kullanıcılarına iyi bir deneyim sunmak isteyen şirket yapılacak görüşmelerin sanal altyapıları için de büyük destek sağlayacağını açıkladı.


WhatsApp kullanıcılarının kredi çekmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyorWhatsApp kullanıcılarının kredi çekmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor
WhatsApp için dikkat çeken Messenger Rooms hamlesiWhatsApp için dikkat çeken Messenger Rooms hamlesi

PAYLAŞ