WhatsApp video gönderimlerinde kalite seçilebilecek - Haberler - indir.com

WhatsApp video gönderimlerinde kalite seçilebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 09:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp'ta değişikliklere ve yeniliklere ara verilmiyor. Özellikle son olarak ortaya çıkan süresi dolan medya özelliği kullanıcıların belirli bir süre geçerliliği olacak medya paylaşımları yapmasına imkan tanımaya hazırlanan WhatsApp’ın farklı bir özellik üzerinde de çalıştığı öğrenildi.  Yeni özelliği kısa süre içerisinde piyasaya sunması beklenen WhatsApp için bir sonraki seçenek video gönderimlerindeki kalite seçeneği olacak.

Mevcut kullanımda fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerini karşı tarafa ileten kullanıcılar, kalite konusunda ciddi bir düşüş yaşıyor. Özellikle kalite açısından önemli içeriklerin WhatsApp üzerinden orijinal bir şekilde gönderilmesi mümkün olmazken, kullanıcılar alternatif programları ya da WhatsApp üzerinden belge gönderimi gibi farklı format seçenekleri ile multimedya içeriklerini göndermeye çalışıyordu.

WhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyorWhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyor

Medya gönderimlerinde kalite seçimi yapılacak

WABetaInfo’da yer alan gelişmeye göre kullanıcılar artık multimedya içeriklerini gönderirken ekranda yer alacak seçeneklerden kalite seçimi yapabilecek. Mevcut özelliğin kullanıma sunulması, özellikle sık sık video ve fotoğraf paylaşan kullanıcılar için ciddi bir kolaylık sağlayacak. Kalitenin önemsiz olduğu durumlarda videoyu bant genişliğinden tasarruf edebilmek adına sıkıştırarak kaliteden ödün vermek mümkün olacak. Ancak kaliteli önemli olduğu çalışmalarda da kullanıcılar yoğun sıkıştırma olmadan ilgili video ve fotoğrafları direk karşı kullanıcılara iletebilecek. 

Veri tasarruf seçeneği gibi özellikler nedeniyle video ve fotoğraf gönderimlerinde ciddi bir kalite düşüşüne neden olan WhatsApp, yıllardan beri bu konuda herhangi bir adım atmayarak kullanıcıların alternatif programlara yönlenmesine neden oluyordu. Uygulamaya eklenecek olan kullanışlı özellik, WhatsApp kullanmayı sevenler için ciddi bir destek sunacak. WABetaInfo’da yeni özellik için paylaşılan ekran görüntüsü şöyle;

Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere kullanıcılar video gönderimi sırasında kalite seçeneğini varsayılan olarak ayarlayabilecek. Aynı zamanda her bir video için tasarruf ya da en iyi kalite seçeneklerinden birisi seçilerek video gönderimi sağlanabilecek. WhatsApp böylece uygulama üzerinden gönderilecek verilerdeki maksimum dosya boyutunda da değişikliğe gitmek zorunda kalabilir. Özellikle kaliteli gönderi seçeneği tercih edildiğinde, yüksek boyutlara ulaşabilecek videolar mevcut durumdaki video boyut engeline takılabilir. Bu bakımdan WhatsApp'ın yeni özellik ile birlikte gönderilecek dosya boyut sınırlarında da yükseltmeler yapması bekleniyor. 



PAYLAŞ