WhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacak - Haberler - indir.com

WhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-08 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye ve daha fazla kullanıcıya hitap etmeye devam ediyor. Eğer sizde bu uygulamanın kullanıcılarından biriyseniz, geçtiğimiz 24 saat içerisinde, uygulamada koşulların ve gizlilik ilkesinin yenilendiğini belirten bir uyarı ile karşı karşıya gelmeniz muhtemel bir durumdur. Bu yeni gizlilik koşulları hiç de seveceğiniz türden değildir. Evet, maalesef ki bunları kabul etmek zorundasınız. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Verileriniz artık WhatsApp tarafından Facebook'a verilecek

Uygulamada birden kullanıcıların önüne çıkan, koşulların ve gizlilik ilkesinin yenilendiğini belirten bir açıklamanın ne demek istediğini kısaca açıklamak gerekiyor. Değişiklikler 3 ana noktadan oluşuyor. Bu noktada ise WhatsApp'ın kullanıcı verilerini nasıl işlediği, işletmelerin WhatsApp  yazışmalarını Facebook sunucularında nasıl saklayabileceği, ve son olarak ise WhatsApp uygulamasının Facebook ile nasıl entegre bir şekilde çalışacağıdır. Kısaca belirtmek gerekirse artık WhatsApp verileriniz Facebook ile paylaşılacak. Söz konusu bu değişiklikler 8 Şubat'ta hayata geçirilecek ve değişiklikleri kabul etmeyen kullanıcıların ise WhatsApp uygulamasını kullanmalarına izin verilmeyecek. 

WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?

Facebook sözünden caydı

Sosyal medya dünyasının liderlerinden Facebook, 2014 yılında WhatsApp uygulamasını 19 milyar dolara satın alırken, yayımladığı blog yazısında, kullanıcıların gizliliğine olan saygılarının DNA'larına işlediğini ve WhatsApp platformunun kullanıcılar hakkında mümkün olan en az bilgiye sahip olacağını belirtmişlerdi. Ne olursa olsun prensiplerinde değişikliklere gitmeyeceklerinin de altı çizildi. 2016 yılında ise WhatsApp'ın Facebook ile verilerini paylaşmaya başlayacağı duyuruldu fakat kullanıcılara da bu özelliği kapatma şansı verildi. 

Şimdi 2021 yılına girdiğimiz bu günlerde ise WhatsApp ilk verdiği sözden caydığını göstermiş oldu. Uygulamanın yeni koşullarına göre artık kullanıcılar Facebook ile veri paylaşımı özelliklerini de kapatmayacak. Hatta bunun dahası, bu koşulları kabul etmeyenlerin hesaplarına erişim de engellenecek. 

Bu koşullar bazı ülkelerde uygulanmayabilir

Yeni WhatsApp kullanım koşullarının gizlilik ihlali konusunda boyutları aştığı artık görülen bir durumdur. Fakat bazı ülkeler bu koşullara uyum sağlamak zorunda değildir. Örnek vermek gerekirse Avrupa ülkelerinde uygulanan, gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusundaki kayı kurallar, WhatsApp platformunun bu koşulları zorunlu kılmasını engelliyor. Kanada'daki kullanıcılar ise cep telefonlarında henüz bu şekilde bir bildirim görmediklerini belirttiler. 

WhatsApp kullanıcıların hangi bilgilerini topluyor

Hesap Bilgileri
-Mesajlar
-Bağlantılar
-Durum bilgisi
-İşlem ve ödeme verileri
-Müşteri desteği ve diğer iletişimler
-Kullanım ve kayıt bilgileri
-Cihaz ve bağlantı bilgileri
-Konum bilgileri
-Çerezler
-Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
-Kullanıcı şikayetleri
-WhatsApp'taki işletmeler
-Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları
-Üçüncü taraf hizmetleri

 


WhatsApp'a gelen 10 yeni özellikWhatsApp'a gelen 10 yeni özellik
Apple yeni iMessage güncellemesiyle WhatsApp'la rekabet edecekApple yeni iMessage güncellemesiyle WhatsApp'la rekabet edecek
WhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdıWhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdı

PAYLAŞ