WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-05 17:48:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamaları arasından en çok aktif kullanıcı sayısına sahip olan Instagram bildiğiniz üzere 2012 senesinde Facebook’un bünyesine dahil olmuştu. Aynı gelişimi 2014 senesinde dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ta izlemişti. Ancak bu  2 uygulamanın da Facebook’la aynı çatı altına olduğu hala bazı kullanıcılar tarafından bilinmemekle birlikte, Intagram ve Whatsapp uygulamaları Facebook’a rakip olarak görülmekte.

Bu durum başlarda problem olmasa da, uygulamaların aynı çatı altında bulunduğunun bilinmemesi zaman içerisinde çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdi ve konuyla ilgili olarak Facebook’un yaratıcısı ve kurucusu Mark Zuckerberg, tüm uygulamaların bir çatı altında olduğunu göstermeye karar verdi.

Facebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldıFacebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldı

Instagram ve Whatsapp’ın adı değişiyor

Mark Zuckerberg, Facebok’tan bağımsız gibi görünen Instagram ve Whatsapp uygulamalarının bağımsızlığını sona erdirecek bir karar verdi. Bildiğiniz üzere tüm şirketlerin CEO’ları ve web siteleri farklı çatı altındaydı. Ancak gün itibariyle dünyanın en popüler iki uygulaması tamamen Facebook’a bağlanıyor.

Bundan sonra Facebook’a bağlı olan uygulamaların ismi başına “Facebook’tan” ekini alacak. Örneğin Whatsapp uygulaması “Facebook’tan Whatsapp” olarak görüntülenecek. Konuyla ilgili olarak Facebook’un sözcüsü Bertie Thomson “Facebook'un parçası olan ürün ve hizmetler konusunda daha net olmak istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu?

Hatırlarsanız geçtiğimiz senelerde de Mark Zuckerberg, WhatsApp ve Instagram'ın bağımsızlığını kısıtlamak yönündeki görüşlerinin ip ucunu vermişti. Uygulamaların tüm yasal haklarını eline alarak şirketlerin kurucularını Facebook yönetim kurulundan yetkili kişilerle değiştiren Zuckerberg, Facebook Messenger’ın şifreli sürümü olarak, üç uygulamayı da birleştireceğini söylemişti.

Facebook yasal bir sorunla karşılaşabilir mi?

Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor!

Ancak Zuckerberg’in bu fikri hayata geçirmesi bazı kullanıcıları ve teknoloji dünyasını korkuttu. Zuckerberg’in kendi teknoloji imparatorluğunu kurduğunu düşünenler ilerleyen dönemlerde bu olayın daha ciddi boyutlara ulaşmasından çekiniyor. 

20 sene öncesinde Microsoft’da Windows işletim sistemi ve Internet Explorer’ı bünyesine aynı şekilde dahil etmeye çalışmış ancak o dönemler hükümet Microsoft’u şirketleri yasa dışı bağlamak suçuyla suçlamıştı. Bill Gates'in konuyla ilgili olarak Mark Zuckerberg’i uyardığı yönünde iddialar olsa da, olan bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak Zuckerberg’in uyarıları dikkate almadığını söyleyebiliriz. İlerleyen dönemlerde Facebook’un bu konuyla ilgili olarak yasal bir engelle karşılaşıp karşılaşmayacağını hep birlikte göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Apple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptıApple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptı
Facebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan KaldırmakFacebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan Kaldırmak

PAYLAŞ