Whatsapp ve diğer uygulamalarda nasıl konum paylaşılır? - Haberler - indir.com

Whatsapp ve diğer uygulamalarda nasıl konum paylaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-23 10:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Soru-Cevap

WhatsApp Çarşamba günü, Facebook'a ait mesajlaşma uygulamasıyla arkadaşlarınızı gerçek hayatta bulmayı kolaylaştıran canlı konum paylaşımı eklediğini açıkladı . İnsanlara ne zaman geleceğinizi ve güvende olduğunuzu bildirecek şekilde işe gidip gelme yolunuzu paylaşmak da harika.

Yeni özellik, iOS ve Android'de WhatsApp için gelecek birkaç hafta içinde kullanıma sunuluyor. Bu yazımızda sizlere en popüler sosyal medya uygulamalarında konumunuzu nasıl başka insanlar ile paylaşabileceğinizi anlatacağız.

WhatsApp Canlı Konum Paylaşma

Canlı konumunuzu WhatsApp'da (şu anda sadece telefonda çalışır) paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir arkadaşınız veya bir grupla yaptığınız mesajlaşma sayfasını açın ve mesaj yazma alanının hemen sağındaki ek (ataç) simgesine dokunun. Buradan 'Konum' seçeneğini seçin ve ardından 'Mevcut Konumu Paylaş' yazısının üzerine dokunun. Onaylamadan önce ne kadar süre paylaşacağınıza (15 dakika, 1 saat veya 8 saat) karar verebilir ve yorum ekleyebilirsiniz.

Whatsapp'da Canlı Konum Paylaşma

Tıpkı WhatsApp mesajlarınız gibi, paylaşılan canlı konumunuz da uçtan uca şifreleme ile korunmaktadır. İstediğiniz zaman canlı konum paylaşımınızı sonlandırabilirsiniz.

Facebook Messenger Canlı Konum Paylaşma

Facebook Messenger, Mart ayında canlı konum paylaşım özelliğini ekledi . Bu özelliği kullanmak için bir görüşmenizi açın, artı simgesine hafifçe dokunun ve ardından Konum simgesini seçin (ok işareti olan büyük mavi bir daire). Konumunuzu 60 dakika boyunca bir arkadaşınız veya bir grupla paylaşma seçeneği sunan bir harita açılır. İstediğiniz zaman "Paylaşmayı Durdur" düğmesine dokunarak istediğiniz zaman canlı konum paylaşımınızı sonlandırabilirsiniz.

Whatsapp'da Canlı Konum Paylaşma

Google Haritalar Canlı Konum Paylaşma

Google Haritalar aynı zamanda bu yılın başından beri benzer bir özellik sundu. Canlı konumunuzu paylaşmak için uygulamayı açın ve konumunuzu temsil eden mavi noktaya veya sol üst köşedeki menü düğmesine dokunun. Ardından, konum paylaşma seçeneğini seçin ve kaç dakika boyunca konumunuzu paylaşmak istediğinize karar verin.

Google Haritalar, konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğiniz konusunda en ince ayarı yapmanıza olanak sağlıyor; 15 dakikalık ve saatlik artışlar arasında seçim yapabilir ve konum paylaşım ayarınızı manuel olarak değiştirene kadar konumunuzun canlı olarak paylaşımını sürdürebilirsiniz. Konumunuzu tek bir uygulamayla sınırlamak yerine Google kişilerinizdeki kişilerle de paylaşabilirsiniz.

Whatsapp'da Canlı Konum Paylaşma

Snapchat Snap Haritası Nasıl Kullanılır?

Snapchat Snap Map ile Haziran ayında kendi konum paylaşım özelliğini tanıttı. Bu özellik, arkadaşlarınızın yarı canlı bir haritada nerede olduğunu, Bitmoji'nizi ya da yoksa boş bir anahatını kullanarak gösterir . Snap Map'ı başlatmak için, Snapchat'ı açın ve kamera ekranında sanki bir resmi yakınlaştırıyormuş gibi sıkıştırın.

Snap Map'i özelleştirebilirsiniz, böylece tüm arkadaşlarınız nerede olduğunuzu görebilir veya yalnızca seçeceğiniz kişiler ile sınırlayabilirsiniz. Ayrıca, gizlemeniz için Hayalet Moduna geçebilirsiniz; Snapchat, uygulamayı açtığınızda yalnızca konumunuzu güncellemesini söylüyor. Bazı açılardan bu, en az invaziv seçenektir, bu nedenle birilerinin nerede olduğunuzu her zaman bilmenizi isterseniz, en iyi seçenek değildir.





PAYLAŞ