WhatsApp Üzerinden Mavi Balina Yayılmaya Başladı - Haberler - indir.com

WhatsApp Üzerinden Mavi Balina Yayılmaya Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-12 11:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ölümcül olmasıyla bir dönem gündeme düşen Mavi Balina oyununun WhatsApp üzerinden yayılmaya başladığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda dünya çapında sorunlara yol açan ve dünya genelinde yasaklanan mavi balina oyunu etkileri sürmeye devam ediyor. Şimdi de oyunun WhatsApp üzerinden yayılmaya başladığı belirtiliyor. Dünya genelinde onlarca kişinin ölümüne sebep olan Mavi Balina oyunu ülkemizde ise 4 gencin intiharına sebebiyet vermişti. 2013'te yayınlanan bu oyun 2015'ten beri intiharlara sebebiyet verdiği düşünülüyor.

50 günde tamamlanan 50 göreve sahip olan oyun ilk olarak Rus bir gazeteci tarafından ortaya çıkarıldı. 12 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümünü araştıran gazeteci, oyunun detayları ve bilgilerine erişti. Sonrasında ise mahkeme sürecinde Rus oyun geliştiricisi yakalandı ve tutuklandı. Fakat oyun yayılmaya devam etti. Oyun her bölümünde kullanıcıları kendine biraz daha bağlıyor ve son bölümde ise intihar etmelerini istiyor. Yöneticileri henüz yakalanamayan oyunun gençlere özel linkler ile gönderildiği düşünülüyor.

Web kamera ve mikrofon açıklılık zorunluluğuna sahip olan oyunda gençler içine kapanıyor ve odalarından çıkmıyorlar. WhatsApp üzerinden gönderilen linkler ile oyunun yayılmaya devam ettiği ve dünyanın bazı bölgelerinde bu linklerin görüldüğü belirtiliyor. Konunun ilerleyen günlerde dahada açıklığa kavuşması bekleniyor.





PAYLAŞ