WhatsApp ''Uçtan Uca Şifreleme'' Özelliğini Aktif Ediyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp ''Uçtan Uca Şifreleme'' Özelliğini Aktif Ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, okundu bilgisini gösteren 'mavi tik' özelliğinin yankıları bitmeden bir yeniliğe daha imza attı. Gizlilik odağında yapılan bu yenilikle beraber WhatsApp mesajlarını yalnızca gönderen kişi ile alıcı görecek.

Open Whisper Systems ile ortaklığa giden WhatsApp, ''Uçtan uca şifreleme'' diyebileceğimiz bu yeni özellik için şirketin açık kaynak kodlarını kullanıyor. Firma bu sayede kendisinin bile çözemeyeceği şekilde kullanıcıların tüm gönderdikleri ve aldıkları mesajları şifreleyerek, daha güvenli bir mesajlaşma ortamı sunuyor.

Güvenlik protokolünü kullanıcılarına hissetirmeden kendi sunucularına ekleyecek olan WhatsApp'ın bu özelliğini anlamanız için bir açıklama yapalım.

WhatsApp uygulaması üzerinden gönderdiğiniz mesajların tümü uçtan uca şifrelendiğinde, bu şifreyi WhatsApp kendisi istese ya da yasal bir zorunluluk hali bir doğsa bu mesajların üzerindeki şifreyi kesinlikle kaldıramayacak. Kullanıcılar arasında değişim anahtarları oluşturacak olan yeni özellik, bu sayede sadece mesajlaşan iki kişinin bu mesajlara erişmesini sağlıyor.

WhatsApp'ın Facebook tarafından 6 ay kadar önce satın alınmasından kısa bir süre sonra çalışmalara başlandığını ifade eden Open Whisper CTO'su Moxie Marlinspike, The Verge'a yaptığı açıklamada ''böyle büyük bir geçiş için kodları hazır etmenin 6 ay sürdüğünü ve en büyük çabayı da, kodların anlaşılabilir olmasında harcadıklarını'' açıkladı.

Bugünden itibaren Android cihazların en güvenli mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın bu yeniliği iOS platformuna ne zaman getireceği bilinmiyor. WhatsApp uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ