WhatsApp, Telegram Linklerini Engelliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp, Telegram Linklerini Engelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-01 20:00:36
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp önemli bir güncelleme yaparak rakibi olan Telegram uygulamasından gelen bağlantıları engellemeye başladı. Telegram kullanıcılarının farketmesi üzerine ortaya çıkan bu durum göre WhatsApp, platformu üzerinden gönderilen Telegram bağlantılarına dokunup açmanıza veya onları kopyalamanıza izin vermiyor.

WhatsApp'ın sorun yaşadığı bir dönemde alternatif bir mesajlaşma uygulaması olarak ortaya çıkan ve bu durumu iyi değerlendirerek popülerlik kazanan Telegram, WhatsApp üzerinden link göndermeye başlamıştı.

Ancak WhatsApp'ın geçtiğimiz günlerde kazandığı gönderilen linklerin önizlemelerini gösterme özelliğini kullanıma sunmaya başlamasıyla birlikte Telegram ile ilgili bağlantıları engellediği ortaya çıktı.

Telegram kullanıcılarının farketmesi üzerine ortaya çıkan bu değişikliğe göre telegram.me ve telegram.org gibi Telegram bağlantıları ile içerisinde Telegram geçen her sözcüğün geçtiği linklerin engellendiği görülüyor.

WhatsApp bünyesinde Telegram.me ile ilgili bağlantıların bulunduğu mesajlar silinmedi ancak bağlantı olarak değil de düz metin olarak görülüyor. Bununla birlikte kullanıcıların bu bağlantıları başka mesajlarda kullanmak üzere kopyalamalarına izin verilmiyor.

Söz konusu WhatsApp üzerinden yapılan bu engelleme işleme henüz tüm cihazlarda aktif değil. Ancak ilerleyen günlerde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. Benzer bir engelleme de bir süre önce Facebook tarafından gelmişti. Sosyal ağ, reklam gelirlerinin kullanıcılarıyla paylaşan Tsu.co'yu platformu üzerinden engelleme girişiminde bulunmuştu.





PAYLAŞ