WhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-31 15:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında dünyanın en popüler ve zirve ismi olan WhatsApp için önemli gelişmeler yaşanıyor. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp uygulaması 2015 yılından beri tarayıcı desteğine de sahip durumda. WhatsApp Web olarak adlandırılan bu hizmette mobil cihazınızla bağlantı gerçekleştiriliyor ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ancak ilerleyen dönemlerde telefonlar haricinde WhatsApp’ın bağımsız bir uygulama olabileceği gündeme geliyor. Şirketin üzerinde geliştirmelerini sürdürdüğü bu yeni sistemde kişiler aynı hesabı birden fazla cihazda aynı anda kullanabilecekler. Bu noktada ana hesabın kurulu olduğu telefonlar kapalı bile olsa WhatsApp’a erişim sağlanabilmiş olunacak.

WhatsApp Tamamen Bağımsız Olmaya Hazırlanıyor

WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyorWhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyor

Buna bağlı bir iPad uygulamasının yolda olduğu belirtilirken, WABetaInfo kaynağına göre uygulama çıkışa hazır ve tamamlanmış durumda. Ancak şirketin uygulama çıkışı için birden fazla cihazda kullanma altyapısını bitirmeyi hedeflediği bildiriliyor. Bu durum sonrasında ise iPad tarafına resmi olarak gelmesi düşünülüyor. Facebook’un bu hamlesi ile Instagram uygulamasını da iPad cephesine getirmesi bekleniyor. Ancak şirket WhatsApp uygulamasıyla ilgilendiği kadar Instagram için fazla önem vermiyor.

Telefondan bağımsız olarak çalışması beklenen WhatsApp desteğinin bu noktada Mac platformu için de getirileceği ifade ediliyor. Uygulama sürekli olarak yeni özellikler ile geliştirilmeye devam edilirken, şirket bu noktada kullanıcı deneyimine oldukça fazla yoğunlaşıyor. Yine de bu noktada cihazlardan bağımsız olarak çalışacak olan WhatsApp uygulamasının henüz geliştirilmede olduğu ve daha çıkışının süreceği belirtiliyor.


WhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellikWhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellik
WhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamleWhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamle

PAYLAŞ