WhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemde - Haberler - indir.com

WhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, uzun bir süredir gündemde gizlilik sözleşmesi konusu ile yer almaya devam ediyordu. Şimdi ise WhatsApp üzerinden Huawei Mobil uygulaması adı altında bir virüsün ortaya çıktığı ifade edildi. WhatsApp virüsü, mesaj yolu ile yayılırken, ilk olarak bildirimleri daha sonra ise ana ekrandaki hızlı cevap verme özelliğine bulaşıyor. Kullanıcıların kontrolü dışında rehberlerindeki kişiye mesaj göndermeye sebep olan bu kötü amaçlı içerik, Twitter üzerinden duyuruldu ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiği biliniyor.

ESET’te virüs programı araştırmacısı olan Lukas Stefanko tarafından fark edilen bu virüs Twitter’da yayınlandı. Virüsün Google Play görünümüne sahip bir internet sitesi üzerinde yer aldığı belirtiliyor. Otomatik atılan bağlantıya tıklanması ile virüs telefona indiriliyor ve Huawei Mobile olarak adlandırılan bu virüsün Huawei ile bir alakası bulunmuyor. Uygulamayı harici olarak telefona indirmek ve kurmak için onay seçeneğine basmak yeterli oluyor ve virüs telefona bulaşıyor.

Türkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldıTürkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldı

WhatsApp virüsü yayılmaya başladı

Twitter üzerinde paylaşılan videoya göre ”Bu kötü amaçlı yazılım, alınan herhangi bir WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor” açıklaması yapılıyor. Virüs yazılımı baktığımız zaman temelde kullanıcılardan bildirim için erişim izni istiyor ve daha sonra ise WhatsApp üzerinden gelen mesajlara otomatik olarak yanıt vermeye başlıyor ve rehberdeki kişilere bağlantı göndermeye başlıyor. Virüs, WhatsApp’ın gelen mesajlara direkt olarak bildirim üzerinden yanıt vermeye sağlayan hızlı yanıtı kullanıyor.

Bağlantıya tıklayan kişiler Google Play arayüzünde sahte uygulama sayfası ile karşılaşıyorlar ve indirim bildirimi alan kişi onay sonrası virüsü telefonuna indirmiş oluyor. Bu tarz sahte internet sitelerinde gelen bildirimlere onay vermemeniz gerektiğini hatırlatalım. Bakalım WhatsApp bu duruma nasıl bir çözüm getirecek göreceğiz.


Avrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecekAvrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecek
WhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybettiWhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybetti

PAYLAŞ