WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir? - Haberler - indir.com

WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-27 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ta sohbet geçmişinizi yada WhatsApp’tan gelen Galeri’de olmayan medya belgelerini kaybetmemek için bazı önemli ayarlar yapmanız gerekiyor. Aksi halde tüm verilerinizi ve medya içeriklerinizi telefon sıfırlamanızda kaybedebilirsiniz. Oldukça bazı basit adımlar ile WhatsApp yedeklemesi yapabilir ve bu sayede istediğiniz cihazda sohbet geçmişinize erişebilirsiniz. Sizlere bu içeriğimizde ise iOS ve Android için WhatsApp yedeklemesi nasıl gerçekleştirilir bunun detaylarına bakacağız.

WhatsApp özellikle günümüzde birçok iletişim yerine başlıca mesajlaşma ve iletişim araçlarından birisi haline geldi diyebiliriz. Kullanıcılar sadece mesajlaşma değil fotoğraflar, videolar ve birçok verilerini WhatsApp sohbetlerinde tutuyorlar. Bu sebeple ise telefonun arızalanma durumunda verilerinizin kaybolmaması için yedeklemelerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ancak yedekleme ayarlarınızı yapmadıysanız verilerinizi kaybetmemek için yedekleme işlemini yapmanız gerekiyor. Gelin şimdi hem Android hem de iOS için WhatsApp yedekleme nasıl yapılır? Bu sorunun cevaplarını vermeye çalışalım.

WhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldiWhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldi

WhatsApp’ta yedekleme işlemleri nasıl yapılır?

Android

  • WhatsApp uygulamasına girdikten sonra genel ayarlar için üç nokta simgesine basarak WhatsApp ayarlarına erişin. Buradan WhatsApp yedekleme haricindeki diğer işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.
  • Gelen listede sohbet yedekleme yapacağımız için Sohbetler menüsüne tıklayın. Bu menüden ayrıca sohbet arka planları ve diğer sohbet ayarlarınızı da yapabileceğinizi söyleyelim.
  • Gelen bölümde bulut depolama simgeli Sohbet yedeği sekmesini göreceksiniz. Bu sekmeye basın ve diğer adıma geçin.
  • Gelen bölümde yedekleme menüsü açılacaktır. Telefonunuzda Google Play Store kullandığınız için Google hesabınıza WhatsApp yedeklemelerinizi yapmak için gelen listeden Google hesabınızı seçin. Daha sonra söz konusu hesabınızın Google Drive hesabınıza depolayabilirsiniz.
  • Android için WhatsApp yedekleme yapma işlemlerinin bu derece basit olduğunu söyleyelim. Sohbet yedeklerinizi ayrıca yedekleme ekranında aylık, haftalık yada günlük şekilde seçebilirsiniz.  

iOS

  • iPhone’da WhatsApp yedekleme işlemi de Android’de olduğu gibi kolay adımlara sahip diyebiliriz. Bu noktada yedekleme öncesinde iCloud hesabınızın açık olması gerektiğini belirtelim. Yedeklemelerinizin iPhone tarafında iCloud hesabınıza gerçekleşecektir.
  • WhatsApp uygulamasına girerek ayarlar menüsünden sohbetler seçeneğine giriş yapın.
  • Sohbet menüsüne eriştikten sonra Sohbet yedeği sekmesine erişin ve daha sonra burada tüm mesajları silme ve arşivleme kısa yollarını da göreceksiniz.

iCloud yedeklemeniz açık ise Şimdi Yedekle tuşuna basarak yedekleme işlemini başlatabilirsiniz. iCloud aktif değil ise bir uyarı ekranı karşınıza çıkacak ve buraya dokunarak iCloud ayarlarından WhatsApp yedeklemenizi aktif edebilirsiniz. Otomatik yedekleme bölümünde ise haftalık, aylık ve günlük olarak istediğiniz periyotlarda yedeklemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Artık telefonunuzu sıfırlansa bile iCloud hesabınız üzerinden sohbetlerinize erişebilirsiniz.


WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyorWhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor
WhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandıWhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandı

PAYLAŞ