Whatsapp Sohbetleri Dahil Bütün Cihazı Ele Geçiren Casus Yazılım Keşfedildi! - Haberler - indir.com

Whatsapp Sohbetleri Dahil Bütün Cihazı Ele Geçiren Casus Yazılım Keşfedildi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-05 19:10:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Yeni keşfedilen casus yazılım Whatsapp mesajlarınıza erişmek ile kalmıyor, mesajlarınızı okuyor, sizden habersiz fotoğraf çekiyor, hatta sizden habersiz mesaj bile gönderiyor.

Bu casus yazılım, Whatsapp mesajlarınız da dahil olmak üzere akıllı telefonunuzu tümüyle ele geçiriyor!

Google'ın Güvenlik Ekibi, Google Play'de bulunan Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından verileri sizden habersiz bir şekilde adeta çalan, Viber, Whatsapp ve Skype gibi mesajlaşma platformlarından gelen ve giden mesajları okuyup kendi veritabanına kaydeden ve bununla kalmayıp sizden habersiz SMS mesajı yollayan, kişilerinize, son aramalarınıza ve takviminize erişen, hatta ve hatta Wifi şifrenizi bile ele geçiren, fotoğraflarınıza erişebilen Tizi isminde bir casus yazılım olduğunu keşfetti.

Tizi

Tizi isimli bu tehlikeli yazılımı tespit eden Google güvenlik ekibi, Tizi uygulamasının ayrıntılarını paylaştı. Tizi ismindeki bu zararlı yazılım, kurulduğu Android telefonda kök erişimi sağlayıp kullanıcının haberi olmadan farklı casus yazılımlar yükleyip telefonu ele geçiriyor. Bu sayede SMS, Whatsapp, Facebook, GPS verileri gibi önemli bilgileri ele geçiriyor. Tizi, yoğun olarak Kenya'da olmak üzere Afrika ülkelerinde yayıldığı belirtildi.

Cebimizdeki Casustan Haberimiz Yok!

Tizi tarafından ele geçirilen akıllı telefonlar, uygulamalar içerisinde çeşitli reklamlar göstermekle kalmayıp, tüm mesajlaşma verilerinize ve fotoğraflarınıza erişebiliyor. Ayrıca GPS verinize de erişen cihaz sizin o anda nerede olduğunuzu görüyor, kamera erişimi sayesinde de haberiniz olmadan fotoğrafınızı çekebiliyor.

Google'ın uzman ekibi bunun yaygın bir saldırı olmadığını, özenle seçilen kişiye karşı olan bir saldırı başlatma girişimi olduğunu belirtirken, Tizi'nin yaklaşık 1300 cihazı ele geçirdiğini tespit edip tüm açıkları kapattı ve aynı zamanda Google Güvenlik Ekibi'de uygulama geliştiricisinin hesabını askıya aldı.

Tizi'den Nasıl Korunacağız?

Bitdefender Antivirüs, müşterilerinin bu tarz zararlı yazılımlardan korunmalarına yardımcı olmak için bir dizi güvenlik önlemini almalarını söyledi ve bu güvenlik önlemlerini açıkladı.

Uygulama İzinlerini Kontrol Edin

Yüklediğiniz uygulamalara vereceğiniz izinleri kontrol edin. Buna örnek verecek olursak, bir el feneri uygulaması indirdiyseniz sadece telefonunuzun fenerine erişim sağlamak ister. Eğer SMS mesajlarına erişim sağlamak isteyen bir fener uygulaması görürseniz bu uygulamaya kesinlikle SMS izni vermeyin.

Kilit Şifresi Belirleyin

Kilit ekranınıza bir şifre koyun. Bu sayede istenmeyen kişiler telefonunuza erişemez ve bu kişilerin sizden habersiz zararlı yazılımlar yüklemelerini engelleyebilirsiniz.

Cihazınız Her Zaman Güncel Olsun

Cihazınızda güvenlik açıkları olabilir. Tespit edilen her güvenlik açığı bir sonraki işletim sürümünde kapatıldığı için cihazınızı en güncel Android versiyonuna güncellemenizde fayda var.

Google Play Protect'i Etkin Tutun

Google Play Protect'i cihazınızda etkinleştirirseniz olası saldırılara karşı korunmuş olursunuz.

Bir Antivirüs Programı Yükleyin

Cihazınız için ödüllü bir antivirüs programı indirmenizde fayda var. Bu sayede zararlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.





PAYLAŞ