WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek - Haberler - indir.com

WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Anlık olarak mesajlaşma platformu WhatsApp, sohbetlerin yedeklenmesi için yeni bir güvenlik adımı bulundu. Google Drive ve Apple iCloud sistemlerinde yer alan sohbetlere özel bir şifreleme seçeneği getirilecek. 

Doğrusunu belirtmek gerekirse WhatsApp yeni bir güvenlik özelliği için ilk olarak 2020 yılının Mart ayında çalışmaları başlattı. Ancak şimdiye kadar bu fonksiyondan herhangi bir haber gelmedi. Neredeyse bir yıldır bekleyen bu özellik için tekrar çalışmalara başlandı. 

WhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladıWhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladı

WhatsApp sohbet yedekleri yakın zamanda şifrelenerek güvende olacak

Platform tarafından gizlice yürütülen bu yenilik WABetaInfo tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Popüler platform Facebook şirketinin sahip olduğu WhatsApp platformunda bulut yedekleme sistemleri için güvenlik çalışmalarına hız kazandırıldı. Basit bir şekilde belirtmek gerekirse yeni fonksiyon, kullanıcılara Drive ya da iCloud'a yedekleme yapılan sohbetleri şifreleme hakkı tanınacak. Başarılı platform kullanıcılardan telefon numarasını onaylaması talep edilecek. Sonrasında ise sekiz karakter uzunluğunda bir şifre belirlemesi talep edilecek. Bu sayede kişisel verilerinizi daha güvenli bir şekilde saklamanız mümkün olacak. 

Fakat konuyla ilgili olarak ortaya çıkan ekran görüntülerine bakıldığında önemli bir bir konuya dikkat çekiliyor. WhatsApp, sohbet yedekleri için hazırlanan şifreleri kurtarmaya yardımcı olamayacaklarını dile getirerek kullanıcıları uyarıyor. Bu sebeple de akılda kalıcı bir parola belirlemekte yarar vardır. Aksi taktirde yedeklemiş olduğunu sohbetlere bir daha asla ulaşmanız mümkün olmayabilir. 

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulamalarından WhatsApp sohbetleri uçtan uca şifreleme sistemiyle korunuyor. Ancak şu an için Drive, iCloud veya diğer yedekleme servisleri bu korumayı kapsamıyor. Bu sebeple de mesajlarınızın daha güvenli olması bulut hizmetlerinin sorumluluğunda kalıyor. Fakat yakın zamanda eklenmesi beklenen özellik sayesinde bunun önüne geçilmesi de bekleniyor. Sadece seçmiş olduğunuz parola ile açılacak mesajlar, yetki vermediğiniz kişilerin verilerinize ulaşma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Şu an için WhatsApp sohbet yedekleri için sunulacak olan bu güvenlik özelliğinin ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağı ise belli değildir. Ancak anlaşıldığı üzere platform, geçtiğimiz aylarda kaybettiği kullanıcı güvenini tazelemek adına hızla çalışmalara devam ediyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi ve güncelleme yapılması bekleniyor. 


WhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sunduWhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sundu
WhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştuWhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştu
Siber dolandırıcılar Adidas adını kullanarak WhatsApp üzerinden kullanıcıları kandırmaya çalışıyorSiber dolandırıcılar Adidas adını kullanarak WhatsApp üzerinden kullanıcıları kandırmaya çalışıyor

PAYLAŞ