WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır? - Haberler - indir.com

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı uygulamalarından WhatsApp uygulamasının gizlilik kuralları çıktığı günden bu yana büyük eleştiriler aldı. Kullanıcılar özel hayatına müdahale edildiğini WhatsApp uygulamasının bireylerin özel konuşmalarını Facebook da dahil olmak üzere farklı şirketlerle paylaşacağını dile getirmişti. Hal böyle olunca da pek çok insan WhatsApp'a alternatif arayışına girdi ve birçoğu da Telegram uygulamasına geçiş yaptı. Peki WhatsApp sohbetlerinin Telegram'a aktarılması nasıl yapılır? Telegram'ın popülerliğinin artmasıyla bu soru kafa karıştırıcı olmaya başladı. Telehram uygulama WhatsApp sohbetlerini nasıl aktaracağınızı öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.  

Son dönemlerde en çok tartışılan konuların başında WhatsApp gizlilik ilkeleri gelir. WhatsApp uygulamasının yeni gizlilik ilkeleri karşısında kişiler alternatif seçenekler aramaya başladı. Bu alternatiflerden biri de Telegram'dır. WhatsApp'ın bu gizlilik sözleşmesi karşısında kişilerin bir takım bilgileri Facebook ve diğer şirketlerle paylaşılabilir. Bu soru karşısında kişilerin aklına, acaba eşimizle arkadaşımızla konuştuklarımız, paylaştıklarımız üçüncü taraflarla paylaşılıyor mu ? En mahrem bilgilerimiz birilerinin eline ticari amaçlı olarak geçiyor mu ? tüm bu soruları geliyor. Öyle ki WhatsApp uygulamasının yeni  gizlilik sözleşmesindeki kurallar doğrultusunda yasal bir şekilde tüm verilere ulaşmak istediklerini gösteriyor. Elbette ki WhatsApp uygulamasını tercih eden kullanıcılar oldukça tedirgindir. 

Telegram da Clubhouse'a rakip oluyorTelegram da Clubhouse'a rakip oluyor

WhatsApp uygulamasının yeni gizlilik sözleşmesi uzun zamandır tartışılıyor. Sonunda pek çok kullanıcı kendine alternatifler aramaya başladı. Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında çeşitli araştırmalar yaparak bazılarına geçiş yapıldı Pek çok insan Telegram uygulamasını tercih etti. Sonuç olarak da daha önce de WhatsApp sohbet geçmişini yeni uygulamaya nasıl aktarılacağını araştırmaya başladı. WhatsApp uygulamasındaki daha önce yapmış olduğu sohbet geçmişini Telegram uygulamasına nasıl aktaracağınızı öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Telegram uygulamasının son güncellemesi 7.4.1 sürümünün cihazınızda yüklü olup olmadığını kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Telegram güncellemesi ile beraber çok rahat bir şekilde WhatsApp sohbet geçmişini Telegram uygulamasına aktarabilirsiniz. Bu geçiş işlemi birkaç dakika kadar devam edebilir. WhatsApp sohbet geçmişi fazla olanlar için bu süre biraz daha uzayabilir. 

Telegram uygulamasına WhatsApp mesajlarını aktarma 

WhatsApp uygulamasını geride bırakıp Telegram kullanmaya başlamak isteyen kullanıcılar sohbet geçmişini aktararak daha verimli bir kullanım elde etmek konusunda yardımcı olur. WhatsApp da bulunan mesajlarını Telegram uygulamasına nasıl aktaracağınız konusu hakkında bilgi edinerek kullanımınızı geliştirebilirsiniz. Bunu yedi adımda gerçekleştireceğiz. Ve WhatsApp konuşmalarınız Telegram uygulamasına geçmiş olacak. O halde artık aktarma işlemine geçiş yapabilirsiniz.

WhatsApp uygulamasını açın.

Telegram uygulamasına aktarmak istediğiniz mesajlarınızı seçin.

Seçenekler menüsüne giriş yaparak. “Sohbeti Dışa Aktar.” seçeneğini seçin.

Medyasız seçeneğini yahut Medyayı dahil et seçeneklerinden birini seçin.

Paylaşım menüsünden Telegram’ı seçin.

Sohbet geçmişinden aktarmak istediğiniz Telegram sohbetini seçin.

Mesajlarınızın Telegram uygulamasına aktarıldığını gösteren bir istem gelecek. ” İçe aktar” seçeneğini seçin.

Yukarıdaki adımları takip ederek WhatsApp uygulamasındaki tüm mesajlarınızı Telegram uygulamasına aktarabilirsiniz. Ancak şunu belirtmek gerekir ki bu işlemleri şu an için sadece iOS cihazlarda gerçekleştirebilirsiniz. 

 


Telegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyorTelegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyor
Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyorTelegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor
15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

PAYLAŞ