WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı - Haberler - indir.com

WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İlk olarak geçtiğimiz yıllarda yayılmaya başlayan siber saldırı yönteminin yine yeniden ortaya çıktığı ifade ediliyor. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de bu saldırıya hedef olunan ülkeler arasında bulunuyor. Siber güvenlik uzmanları Muddy Water adlı bu duruma oldukça aşina olduklarını dile getiriliyorlar. Bu noktada daha çok devlet kurumları ve şirket mail adresleri hacklenerek zararlı yazılımlar Office dosyalarına gönderiliyor. Kullanıcı ise mailine gelen bu dosyaları açar açmaz sistem devreye giriyor ve hackerler tarafından sisteme büyük zararlar verilebiliyor. Bu grubun daha önce benzer yazılımlar kullanarak birçok kişinin sistemini hacklediği biliniyor. Bir süre içerisinde ise uzmanlar tarafından bu yöntem çözülmüş ve buna karşı çözümler geliştirilmişti.

WhatsApp Siber Saldırıları Başladı

Whatsapp uzun bir süre sonra, Android tabletlere açıldıWhatsapp uzun bir süre sonra, Android tabletlere açıldı

Son zamanlarda daha çok Pakistan, Avusturya, Afganistan ve Rusya gibi ülkelerde yoğun bir şekilde siber saldırılar gerçekleştiği ifade ediliyor. Bu ülkeler arasında Türkiye’de eklenirken yetkililer tarafından bu grubun saldırı yöntemlerini geliştirdiklerini ve daha karmaşık yazılımlar ile saldırıya geçtikleri ifade ediliyor. Bu noktada bilinmeyen kaynaklardan mail veya WhatsApp ile gelen Word dosyalarını kesinlikle açmamanızı öneriyorlar. Saldırı hedefinde ise daha çok ülkelerin jeopolitik konularının ele alındığı belirtiliyor.

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

Hedefe daha çok zarar vermek için grubun yeni yöntemler keşfettiği belirtiliyor. Kullanıcılara gönderilen mesajlar çok önemliymiş gibi gösteriliyor ve bu sayede kullanıcıların dikkatini çekerek dosyaya basılması sağlanıyor. Bu noktada şu günlerde WhatsApp veya mail üzerinden benzeri gönderiler alırsanız bu içeriklere tıklamamanızı öneririz. Uygulama geliştiricileri tarafından ise bu tarz yöntemlere yönelik çözüm içerikleri geliştirilmeye devam ediyor. WhatsApp uygulamasını hem Google Play Store hem de App Store üzerinden güncellemenizi ve güvenlik güncelleştirmelerini de yapmanızı öneririz. Bakalım bu duruma ne gibi çözümler getirilecek göreceğiz.


Whatsapp'tan bir ilk!Whatsapp'tan bir ilk!
WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik GeliyorWhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik Geliyor
WhatsApp grup çağrısı kullananlara müjde!WhatsApp grup çağrısı kullananlara müjde!

PAYLAŞ