WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı - Haberler - indir.com

WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalara kadar dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özellik için kolları sıvadı. Hali hazırda Google Play Beta Programı’nda olan kullanıcıların beğenisine sunulan özellik kullanıcıların göndermek istedikleri videoların seslerini kısmalarına imkan tanıyor.

Son birkaç haftadır gizlilik sözleşmesiyle gündemden düşmeyen WhatsApp yeni özelliklerle bu durumu telafi etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Sözleşme nedeniyle milyonlarca kullanıcı kaybeden ve pek çok ülkede soruşturma altına alınan uygulama kullanıcıların birbirlerine video gönderirken videonun sesini kısabilecekleri bir özelliği test etmeye başladı.

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyorWhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

WhatsApp'ta sessiz video dönemi başlıyor

Pandemi döneminde pek çok yeni özellikle kullanıcıların yüzünü güldüren uygulamanın bu sene içinde başka özellikler de yayımlayacağı bilinse de, bu özelliklerden bazılarının neler olduğu bilinmiyordu. Yeni özelliklerini yavaş yavaş test etmeye başlayan şirket Instagram Hikayeler’de bulunan bir özelliği platforma entegre edecek. Bildiğiniz gibi Instagram’da video çektiğinizde dilerseniz videonun sesini kısarak sadece görüntü olarak atabiliyorsunuz. Bu özelliği şimdi anlık mesajlaşma uygulamasının sohbet bölümüne getirmek isteyen şirket, videoların sesini kısma özelliğini yakın bir zamanda yayımlanan 2.21.3.13 beta güncellemesiyle Android beta programında bulunan kullanıcılar için yayımladı.

Facebook'la WhatsApp verilerini paylaşmayanlar uygulamayı kullanamayacaklar

WABetaInfo’da yayımlanan bilgilere göre Mute Video (Sessiz Video) olarak adlandırılan bu yeni özellik, kullanıcılara bir videoyu göndermeden önce sesini kapatabilme imkanı sunuyor. özelliği kullanmak ise oldukça kolay. Seçtiğiniz videoyu karşı tarafa göndermeden çıkan düzenleme ekranı üzerinden videoların sesini kolayca kaldırabileceksiniz. Yeni özellik şimdilik sadece Google Play Beta Programı‘ndaki kullanıcılar için sunulmuş olsa da beta programında tüm kullanıcıların bu özelliğe erişemediğinin altını çizmekte fayda var. İlk etapta özelliği sınırlı sayıda kullanıcılara sunan şirketin ilerleyen haftalarda özelliği beta programındaki tüm kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. Özelliğin tam sürümünün ne zaman yayımlanacağı ise henüz bilinmiyor.

 

 


Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi
KVKK WhatsApp'tan belge talep ettiKVKK WhatsApp'tan belge talep etti

PAYLAŞ