WhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyor - Haberler - indir.com

WhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook çatısı altında yer alan popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, sesli mesajlar için yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Popüler uygulama WhatsApp için kullanıcıların kullanım deneyimini iyileştirmek adına yeni özellikler getirilmeye devam ediliyor. Henüz test aşamasında olan bu özelliğe göre, WhatsApp tıpkı Instagram’a benzer çalışma stili izleyeceği bekleniyor. WhatsApp beta servisinin Android 2.21.13.17 sürümünde yayınlanan ses dalgası özelliği birçok kullanıcı tarafından bekleniyordu. Sesli mesaj özelliğini kullanan kullanıcılar artık daha dinamik bir arayüz ile karşılaşacakları son güncelleme sonrasında bir yeni gelişme daha ortaya çıktı.

İleride gelecek olan bu güncellemenin yayınlanması ile beraber yeni WhatsApp sesli mesaj özelliği, anlık ses dalgası formundan çok daha fazlasını sunacak. Şuan için kısıtlı bir kitlenin erişimine açık olan yenilik hakkında sızıntı gerçekleştiren WABetaInfo da bu fonksiyonu ortaya çıkaranlar arasında yer alıyor.

WhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendiWhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendi

WhatsApp’a yeni sesli mesajlar özelliği geliyor

WABetaInfo tarafından sızdırılan yeni özelliğin demo videosunda da gözükeceği üzere, yakın zamanda sesli mesajlar kaydederken, gerçek zamanlı bir ses dalgası gözükecek. Bu noktada kullanıcıların kaydı istedikleri zaman durduracakları ifade ediliyor. Bu sayede herkes, paylaşacakları kaydın ön izlemesini yaparak mesajı göndermeden önce sesini ve içeriğini dinleyebilecek. Hem Android hem de iOS cephesi için geliştirilme aşamasında olan özelliğin yakın zamanda kullanıcılar ile buluşması bekleniyor. Ancak şuan için tarihin henüz bilinmediğini belirtelim.

Platformdaki eksiklerini gidermek için geliştirmelerini sürdüren WhatsApp, sadece sesli mesajlar değil kullanıcıların beklediği bir diğer özellik olan çoklu cihaz desteği için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu yenilikte ise internet bağlantısı olmadan WhatsApp hesabını 4 farklı cihazdan bağlanabilir bir özelliğe sahip olunacak. Ayrıca yenilikler ile Android ve iOS arasında sohbet geçmişi paylaşımına da izin verilecek.


Mark Zuckerberg Whatsapp ve Instagram için e-ticaret özelliklerini açıkladıMark Zuckerberg Whatsapp ve Instagram için e-ticaret özelliklerini açıkladı

PAYLAŞ