WhatsApp sahte profillerin önüne geçecek - Haberler - indir.com

WhatsApp sahte profillerin önüne geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 14:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, son dönemde yaşamış olduğu bazı tek kullanımlık şifre dolandırıcılıkları sonrasında yeni bir hesap doğrulama sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Flash Call adlı bu yeni özellik ile hesapların WhatsApp’tan gelecek olan otomatik bir arama doğrulanması sağlayacak. WhatsApp kurulumu yaparken doğrulama işlemi için tek kullanımlık şifre kullanılıyor. Telefon ile hattı bağlayarak WhatsApp’ı kullanmaya yarayarak bu şifre ile doğrulama işlemi son dönemde ortaya çıkan dolandırıcılık vakalarının artmasına sebep olmuştu. WhatsApp çalışanı olduğunu iddia eden bazı kimseler tarafından doğrulama kodları, bazı kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesine sebep olmuştu. Bu noktada kullanıcıları uyaran WhatsApp, diğer yandan bir güvenlik önlemi için yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp’a yeni hesap doğrulama sistemi geliyor

WhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtıWhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtı

WhatsApp’ın yeni yayınlamış olduğu Android beta sürümü olan 2.21.11.7’de görüntülenen bu yeni özelliğin adı Flash Call olduğu belirtiliyor. Kullanıcılardan çağrı geçmişine erişim için izin isteyen ve izin verilmesi halinde ise aktif olan özellik ile kullanıcılar doğrulama için altı haneli kod yerine otomatik bir çağrı alacaklar. Bu çağrı yanıtlandıktan sonra doğrulama otomatik olarak gerçekleşmiş olacak. Eğer kullanıcılar çağrı geçmişine erişim izni vermek istemez veya doğrulama işlemini kod ile yapmak isterlerse, özelliği devre dışı bırakabilecekler. Özellik şuan test aşamasında ve sadece beta programına dahil olan kullanıcılara sunulmuş durumda. Flash Call’un önümüzdeki güncellemelerle tüm WhatsApp kullanıcılarına gelmesi bekleniyor.


WhatsApp Business'in yeni özellikleri tanıtıldıWhatsApp Business'in yeni özellikleri tanıtıldı
WhatsApp çoklu cihaz özelliğine kavuşuyorWhatsApp çoklu cihaz özelliğine kavuşuyor

PAYLAŞ