WhatsApp sahte haberlerle savaşmak için önemli bir adım atıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp sahte haberlerle savaşmak için önemli bir adım atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 20:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

En çok indirilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, koron virüs pandemisi sırasında yayılabilecek yanlış bilgilerin önüne geçmek adına yeni bir sınırlama getiriyor. Şirket bu yeni sınırlama ile beraber güvenilir sohbet ortamı oluşturmak istiyorlar. Facebook çatısı altında hizmet veren WhatsApp, dünyanın en büyük mesajlaşma servisi olan ve küresel olarak da hizmet vererek 2 milyondan fazla kullanıcıya sahip oldu. Şirket, korona virüs salgını süresince yanlış bilgilerin önüne geçmenin yeni bir yolunu bulduğunu açıkladı. WhatsApp, bu yeni özelliğin yanı sıra aynı zamanda daha önce de Web'de ara özelliği üzerinde çalıştığının bilgisini vermişti. 

Sınırlama özelliği mesaj yönlendirmede 

WhatsApp uygulamasının resmi blogu üzerinde; "Geçen yıl kullanıcıları 'defalarca iletilen mesajlar' konseptiyle tanıştırdık. Bu mesajlar, yakın bir temastan kaynaklanmadığını belirtmek için çift okla etiketlenmiştir. Aslında, bu mesajlar WhatsApp'ta gönderilen tipik mesajlara göre daha az kişiseldir. Şimdi bu mesajların bir seferde yalnızca bir sohbete yönlendirilebilmesi için bir sınır koyuyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. Konuyu daha basit bir şekilde dile getirmek gerekirse, iki okla işaretlenmiş bir iletme olarak aldığınız bir mesajı paylaşmak istiyorsanız, bu mesajı birden fazla kişiye ya da sohbete gönderemeyeceğiniz anlamına geliyor. WhatsApp, söz konusu bu güncellemeyi, en küçük bir korkunun panik haline neden olabileceği zamanlarda yanlış bilgi ve sahte haberlerin yayılmasının önüne geçeceği düşüncesiyle getiriyor. Şöyle ki WhatsApp, defalarca ileten bu mesajları daha önce de 5 kişi ya da sohbete iletebilme şeklinde sınırlandırmıştı. Geliştirici şirket, iletme sayısını 5 ile sınırlandırdığında, "küresel olarak iletilerde %25 azalma" yaşandığını söylüyor. Bu sınırlandırma tamamen kullanıcıların paniğe kapılmaması için getirilen bir özelliktir. 

Realme’den 65 yaş üzeri vatandaşlara Whatsapp eğitimiRealme’den 65 yaş üzeri vatandaşlara Whatsapp eğitimi

Yönlendirmelerin her biri kötü amaçlı değil

WhatsApp bu yönlendirmelere getirmiş olduğu bu sınırlamanın aslında özelliğin tamamen kötü amaçla kullanılmasından kaynaklamadığını dile getirerek; "Birçok kullanıcının faydalı bilgiler ve anlamlı buldukları komik videolar, memler ve yansımalar veya dualar ilettiğini biliyoruz. Son haftalarda, insanlar sağlık çalışanlarına genel destek anları düzenlemek için WhatsApp'ı da kullandılar ancak kullanıcıların bize bunaltıcı hissettikleri ve yanlış bilginin yayılmasına katkıda bulunabileceğini söyledikleri yönlendirme miktarında önemli bir artış gördük. Bu mesajların yayılmasını yavaşlatmanın önemli olduğuna inanıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu. 


WhatsApp durum videolarına sınır geliyorWhatsApp durum videolarına sınır geliyor
WhatsApp için çoklu hesap desteği yolda!WhatsApp için çoklu hesap desteği yolda!
WhatsApp'ta çevrimiçi olmadan nasıl mesaj yayınlanır?WhatsApp'ta çevrimiçi olmadan nasıl mesaj yayınlanır?

PAYLAŞ