WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-04 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Günümüzün ve dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kendini geliştirmeye ve kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmaya devam ediyor. Şimdi ise WhatsApp sahte haberleri azaltmaya yönelik yeni geliştirmeleri bulunuyor. Sahte haberleri azaltmak ve en aza indirgemek isteyen WhatsApp, haberleri doğrulamak için yeni özelliğini test etmeye başladı. Facebook’un çatısı altında bulunan WhatsApp, daha önce ki güncellemelerinde sahte ve yanıltıcı haberlerin azaltmak için iletilen mesajların yakın kişilerden gelmediğini belirten bazı işaretler koymuştu. Şimdi ise sahte haberleri doğrulamak için web üzerinde ara özelliğini test etmeye başladı.

WhatsApp sahte haberlerin önüne geçecek

WhatsApp çoklu oturum desteği geliyorWhatsApp çoklu oturum desteği geliyor

Bu yeni özellik ile beraber mesajın üzerine tıkladığınızda haberi doğrulamanızı sağlayacak olan web üzerinde ara bölümü karşınıza çıkacak. Tıkladığınızda sizi tarayıcınıza yönlendirecek ve haberin doğruluğu kontrol edebileceksiniz. Facebook geçtiğimiz yıllarda bir mesajın tek bir seferde sadece 5 kişiye iletilmesini sağlayan özelliğini kullanıma açmıştı. Şirketi, bir süre sonra bu özellik ile beraber mesaj iletiminin %25 azaldığını açıklamıştı. Bu sayede ise sahte haberlerin hızlı yayılmasının önüne geçiliyor.

Sahte haberler noktasında dikkatli olmak isteyen WhatsApp, ne zaman bu özelliği herkese açacak henüz bilinmiyor. Ancak yakın zamanda herkes için kullanımda olması bekleniyor. WhatsApp birçok özelliğe sahip olarak geliştirilmeye devam ediyor. Bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi yeni özellikler daha platforma dahil olacak göreceğiz. Şuan için bu özelliğin test aşamasında olacağını belirtelim.


Kamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacakKamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak
Uzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandıUzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandı

PAYLAŞ