WhatsApp Reklam Göstermeye Başlayacak - Haberler - indir.com

WhatsApp Reklam Göstermeye Başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutan şirket bu noktada işlevsel özellikleri kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Ancak şimdi ise ortaya çıkan yeni güncelleme kullanıcıların hiç hoşlanmayacağı içeriklere sahip olacak. Henüz iddialardan ibaret olan söz konusu bu güncelleme ile beraber WhatsApp durum güncellemelerinde reklam gösterimine başlayacak. WhatsApp Beta sürümünün kodları arasında  gözüken bu özelliğe göre WhatsApp’ın durum güncellemelerinde artık reklam gösterimi başlayacak. Bu noktada artık tıpkı Instagram hikayelerinde gezerken karşımıza çıkan reklamlar gibi WhatsApp durumlarında da benzer reklam içerikleri göreceğiz.

WhatsApp Durum Reklamları

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucuWhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu

Bir süredir gelmesi beklenilen özellik Beta uygulamasının kaynak kodlarında ortaya çıkmış durumda. Durum reklamları olarak belli olan bu özellik ile tıpkı hem Facebook hemde Instagram da olduğu gibi reklamlar görebileceğiz. WhatsApp durum sekmesi üzerinde bildiğiniz üzere 24 saat sonra otomatik olarak kaybolan video, görüntü veya GIF paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. Facebook’un geliştirmiş olduğu bu özellik WhatsApp kullanıcıları tarafında 450 milyonluk bir kullanıcı kitlesine sahip durumda.

Durum reklamlarının henüz test ve geliştirilme aşamasında olduğu ve 2019’dan itibaren durumlar da gözükmeye  başlaması bekleniyor. Bu yıl başı ile beraber verilen bir röportajda Brian Acton şu sözleri dile getirdi; 'Hedefli reklamcılık beni mutsuz eden şey. Bir kere inşa edersiniz, her ülkede her yerde çalışır. Gelişmiş bir satış gücüne ihtiyacınız yok. Bu çok basit bir iş. Bu kabul etmediğim bir dizi iş pratiğini, ilkesini, ahlakını ve politikalarını temsil ediyor."

Durum özelliği başta Instagram olmak üzere bir hayli popüler olarak kullanılan bölüm olarak biliniyor. WhatsApp tarafında başta ilgi görmeyen bu özelliğin zamanla gelişerek kullanıcı rakamını arttırdığı biliniyor.


WhatsApp'a Kolay Numara Kaydetmek İçin Yeni Özellik!WhatsApp'a Kolay Numara Kaydetmek İçin Yeni Özellik!
iOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecekiOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecek
WhatsApp, Gruplar kısmına yepyeni bir özellik daha getiriyorWhatsApp, Gruplar kısmına yepyeni bir özellik daha getiriyor

PAYLAŞ