WhatsApp Parmak İzi ve Yüz Tarayıcısı Aşılarak Uygulamaya Girildi - Haberler - indir.com

WhatsApp Parmak İzi ve Yüz Tarayıcısı Aşılarak Uygulamaya Girildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 14:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda güncellenen WhatsApp uygulamasına yeni bir güvenlik seçeneği eklenmişti. Buna göre uygulamaya parmak izi veya yüz tanıma özelliği eklenebiliyordu. Ancak bu güvenlik seçeneklerini aşan bir açık ortaya çıktı. WhatsApp ayarları bölümünden açılabilen bu özellik sayesinde kullanıcılar akıllı telefonlarına başkaları girse bile WhatsApp uygulamasının açılmasını bu özellik ile engelleyebiliyorlar. Fakat bu güvenliğin direkt olarak uygulamaya girerken geçerli olduğu ortaya çıktı. Reddit ortamında keşfedilen bu açığa göre parmak izi ve yüz tanıma güvenlik seçeneği eklense bile WhatsApp’a girilebildiği ortaya çıktı.

WhatsApp’ta Güvenlik Açığı

WhatsApp'a Önemli Bir Özellik GeliyorWhatsApp'a Önemli Bir Özellik Geliyor

iPhone’da denenen bu yöntemde herhangi bir bilgi paylaşımı özelliğiyle bu durum aktif oluyor. Reddit kullanıcısı tarafından ifade edilene göre bu işlem için iOS’un paylaşım panelinin açılması gerekiyor. Bu noktada ise galeriden tıpkı bir fotoğraf paylaşımı yapar gibi paylaş butonuna basın. Daha sonra paylaşma ekranına geçiş esnasında WhatsApp herhangi bir parmak izi veya yüz tarama işlemi gerçekleştirmiyor. Fotoğrafın gönderilmesi istenilen kişi listesi sizlere sunuluyor ve uygulamayıp kapatıp ana ekrandan WhatsApp’a tekrar bastığınız zaman bir güvenlik seçeneği sunulmadan WhatsApp geri açılıyor.

Başkasının WhatsApp Hesabına Nasıl Girilir?

Ancak şifre isteme seçeneklerinden Anında olan seçeneği seçmediyseniz bu işlem geçerli oluyor diyebiliriz. Parmak izi veya yüz tanıma işlemini ayarlarken süre belirleme işlemini yapabilirsiniz. Sadece anında süresini seçmeyen kullanıcılarda geçerli olan bu açık şuan için hala WhatsApp’ta bulunuyor. Henüz WhatsApp cephesinden bir güncelleme sunulmuş olmazken,  yakın zamanda sunulacak yeni güncelleme ile söz konusu bu açığın kapatılması bekleniyor. Güncelleme zamanına kadar ise kullanıcılar paylaşım aracılığı ile güvenlik şifresi isteyen WhatsApp uygulamalarına giriş yapabilirler. Bu durumun şuan için sadece iOS kullanıcıları için geçerli olduğunu ve yakın zamanda güvenlik seçeneklerinin Android için de geleceğini belirtelim.


WhatsApp Android Arayüzü YenileniyorWhatsApp Android Arayüzü Yenileniyor
WhatsApp hesabı bilgileri nasıl indirilir?WhatsApp hesabı bilgileri nasıl indirilir?

PAYLAŞ