WhatsApp para ödeme özelliğini tanıtan videolar yayımladı - Haberler - indir.com

WhatsApp para ödeme özelliğini tanıtan videolar yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce bazı ülkelerde para gönderme özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, bu özelliğin nasıl kullanıldığını göstermek için video yayımladı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcılarına pratik ve hızlı mesajlaşma hizmetinin yanı sıra para gönderme gibi bazı hizmetler de sunmaya başladı. Şimdilik sınırlı sayıda ülkede kullanıma sunulan bu özellikleri ilerde daha fazla ülkede kullanıma sunmak isteyen şirket YouTube kanalı üzerinden birkaç tane “Nasıl kullanılır?” videosu yayımladı.

WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladıWhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı

WhatsApp'la para transferi nasıl yapılır?

WhatsApp’ın yayımladığı videolardan ilki, “WhatsApp’ta QR kod kullanarak nasıl para gönderilir?” videosu. Şirket yayımladığı bu videoyla geçmişte bazı tartışmalara konu olan para gönderme özelliğinin ne kadar kolay kullanılabileceğini göstermiş.

WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı

WhatsApp’ın resmi YouTube kanalı üzerinden yayımladığı videoda da gösterdiği gibi mesajlaşma uygulamasını kullanarak bir kişiye para göndermek oldukça basit. Bu özelliği kullanarak birine para göndermek için WhatsApp ana ekranındayken sağ üst kısımda bulunan üç nokta (seçenekler) ikonuna tıklayın. Sonra “Ödeme” alt menüsüne gitmeniz gerek. Bu ekranda hem geçmiş ödemelerimizi görüntüleyebiliyor hem de yeni bir ödeme işlemi kolayca başlatabiliyoruz.

Yeni ödeme” butonuna bastığınızda ise para göndermek için karşınıza üç farklı seçenek çıkıyor. Hindistan’ın bankalar arası para gönderme sistemi UPI ID, QR kod veya doğrudan rehberinize kayıtlı bir WhatsApp kullanıcısına para gönderebiliyorsunuz. Bu işlem sırasında QR kodu seçtiğinizde otomatik olarak kamera uygulaması açılıyor ve para göndermek istediğiniz cihazın QR kodunu tarıyorsunuz.

Kime para göndereceğinizi seçtikten sonra ekrandaki bölüme göndermek istediğiniz miktarı girmeniz gerek. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise UPI ID’nizi onaylamanız gerek. Ardından işlemi sonlandırmak için yapmanız gereken tek şey onay vermek.

WhatsApp’ın yayımladığı “WhatsApp’ta UPI ID kullanarak nasıl para gönderilir?” videosunda ise QR kod ile uğraşmadan nasıl para gönderilebileceğiniz gösterilmiş. Bu seçenekte QR kod ile para gönderme işleminden farklı olan tek şey, diğer seçenekte QR kod taradığınız adımda bu seçenekte para göndereceğimiz kişinin UPI ID’sini giriyor olmamız. Bu seçenek mobil bankacılık uygulamalarından hepimizin aşina olduğu IBAN ile para transferine fazlasıyla benziyor olsa da çok daha pratik bir seçenek olduğunu söylemek mümkün.

 


WhatsApp'ın beta sürümünde çoklu cihaz özelliğiyle birlikte çalışacak yeni bir çıkış özelliği tespit edildiWhatsApp'ın beta sürümünde çoklu cihaz özelliğiyle birlikte çalışacak yeni bir çıkış özelliği tespit edildi
Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkındaki karar verildiRekabet Kurumu, WhatsApp hakkındaki karar verildi

WhatsApp’ta UPI ID kullanarak nasıl para gönderilir?


PAYLAŞ