Whatsapp para kazandırmaya başlayacak - Haberler - indir.com

Whatsapp para kazandırmaya başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 11:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın, milyarlarca kullanıcısı bulunuyor. İnsanların Whatsapp'ı diğer mesajlaşma uygulamalarından daha fazla tercih etmesi, bazı olumsuz sonuçlara da yol açabiliyor. Milyarlarca insanın telefonunda bulunan bu uygulama aracılığı ile istenilen bir haberi yaymak pek zor olmuyor. Fakat bu haber zaman zaman yalan haber ya da manipülasyon amaçlı olabiliyor. Sırf bu neden öne sürülerek, Whatsapp bazı ülkelerde yasaklandı, bazı ülkelerde ise paralı hale getirildi. Whatsapp yöneticileri ise bu durumun önüne geçmek için başka bir yöntem düşündüler ve bu yöntem kamuoyuna duyuruldu. Bundan sonra, Whatsapp üzerinden yanlış haberlerin yayılmasına neden olan sorunları bulanlara ödül verilecek.

Verilecek ödüllerin toplam değeri 50 bin dolar

Whatsapp, uygulama üzerinden yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmek için yeni fonunu kullanıcılarına duyurdu. Whatsapp toplamda 180 ülkede 1,5 milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor. WhatsApp Araştırma Ödülleri adına sahip olan bu fon, çok aşamalı işleyecek. İlk aşamada seçilecek olanlar, sosyal bilim veya ilgili bir dalda, teknolojinin toplum üzerindeki etkisine ışık tutanlar olacak.

Whatsapp üzerinden, siyasi seçimler, ağ etkileri, dijital okur yazarlık, yayılan yanlış bilgiler problemli içerik olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsamlara dahil olan sorunların tespiti yapılacak. Fakat fon içeriği bununla sınırlı değil. Kapsam dahilindeki diğer çalışmalar için de ödül verilecek. 12 Ağustos'a kadar fonda araştırma yapmak adına başvuru yapılabilecek. Daha sonra başvuru yapanlar arasından seçim yapılacak ve araştırmalar sonucunda, toplamı 50 bin dolar olan ödüller dağıtılacak.





PAYLAŞ