WhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemde - Haberler - indir.com

WhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 08:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşması olan WhatsApp güvenlik konusunda kullanıcılarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Özellikle son birkaç ay içerisinde ciddi güvenlik açıklarıyla gündeme gelen uygulamada bugün yine ciddi bir açık olduğu ortaya çıktı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp, siber saldırıların hedefi olmuş ve uygulama içerisinde casus bir yazılım olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Kullanıcıların mesajlarını inceleyebilmek için bir arka kapı niyetine kullanılan bu yazılım milyonlarca kullanıcının kişisel gizlilik ilkelerini de ihlal ediyordu. Uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunan mesajların bu şekilde erişime açık olabileceği ihtimali ise birçok kullanıcıyı etkilemiş ve şirket kullanıcı kaybetmeden güvenlik duvarlarını güçlendirerek yeni bir güncelleme yayınlamıştı.

WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!

Kullanıcılara yeni özellikler sunarken gizlilik ilkelerini de yıkan uygulama bu defa yine kişisel gizlilik açığıyla gündemde. Bildiğiniz üzere WhatsApp birkaç ay önce yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları geri alabileceğiniz bir özelliği kullanıma sundu. İletiyi gönderdikten sonra “Herkesten sil” özelliği sayesinde karşı taraf görmeden mesajlar silinebiliyordu. Yazılı metinlerde hiçbir sorun çıkamayan bu özellik iPhone’larda  medya gönderimde güvenlik açığı oluşturuyor.

WhatsApp’tan fotoğraf gönderirken dikkat!

WhatsApp'ta Yeni Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

WhatsApp kullanıcılarının medyaları otomatik olarak indirme ayarları açık olması durumunda, iPhone’lar karşı taraftan iletilen görseli uygulamayı açmaya gerek kalamadan cihaza indirebiliyor. Yani biri size bir fotoğraf ya da video attığında mesaja girmeden direk galeriden gönderiyi inceleyebiliyorsunuz. Bu özellik WhatsAapp’ın kullanıcılara sunmuş olduğu “Herkesten sil” özelliğini tamamen devre dışı bırakan bir özellik. Sadece iPhone kullanıcıları için söz konusu olan güvenlik açığının mağduru olmamak için kullanıcıların özellikle fotoğraf ve video gönderirken dikkat etmeleri gerekiyor.

Söz konusu güvenlik açığı konusunda henüz bir açıklama yapmayan WhatsApp’ın sorunun çözümü için iPhone cihazlara özel bir güncelleme yayınlayıp yayınlamayacağı bilinmiyor. WhatsApp’la ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


WhatsApp Web'e giriş esnasında QR kodun çalışmama sorunuWhatsApp Web'e giriş esnasında QR kodun çalışmama sorunu
WhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellikWhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellik

PAYLAŞ