WhatsApp numara değişikliği mesajı gidiyor mu? - Haberler - indir.com

WhatsApp numara değişikliği mesajı gidiyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 14:40:50
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Birçok takipçimizin merak ettiği bir soru var. WhatsApp kullanıcıları telefon numarası değiştirdiği zaman rehberindeki kişilere bildirim gidiyor mu? Şöyle cevap vereyim WhatsApp numara değişikliği yaptığınız zaman rehberinizde kayıtlı olanlara mesaj göndermiyor. Ayrıca rehber dışında kalan kişilere herhangi bir şekilde bilgi gitmiyor. Bir diğer soru ise WhatsApp numara değişikliğinde gruba ya da gruplara numara değişikliği mesajı gidiyor mu? WhatsApp bu konuda hassas davranıyor ve dahil olunan tüm gruplara bilgilendirme mesajı gönderiyor. Şayet rahatsız olduğunuz durumlarda numara değişikliği yapacağınız zaman öncesinde numaranın rehber sorgulamasında kapatılmasını talep edebilirsiniz. Bilinmeyen numaralarda numara gizleme otomatik olarak gerçekleşecektir.

Şayet mevcut numarayı bilmiyorsanız kapatmak istediğiniz numaranın operatörünü arayarak çağrı merkezinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek rehber numaranızı gizleyebilirsiniz. Genellikle 72 saat içerisinde kapanıyor ama bazen bu süre uzayabiliyor. Şayet işiniz acil ise bilinmeyen numaralar 118 18, 118 55, 118 33 ve SMS yoluyla da mesajla öğrenme kanalları için ilgili çağrı merkezi numaralarını arayabilirsiniz. Şayet aksine numaranızı bildirmek istiyorsanız numara değişikliğinden önce ilgili kişilere bilgi vermeniz gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

WhatsApp uygulamasını açarak ayarlar bölümüne giriniz. Arkasından Hesap bölümü ve numara değiştir adımlarını takip ederek eski numara ile yeni numarayı değiştirebilirsiniz. Müşteri hizmetleri ve WhatsApp numara değişikliğinde eski numara ile yeni numarayı değiştirdiğiniz zaman yeni numara bilgisi kişilere gitmemekte.





PAYLAŞ