WhatsApp Neden Çöktü? - Haberler - indir.com

WhatsApp Neden Çöktü?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-02 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gece yeni yıl kutlamalarının gerçekleştiği esnalarda, popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp'a yoğun bir yüklenme oldu ve 1 saatlik bir çökme durumu meydana geldi. Yeni yılın girişini kutlayan ülkeler ve tüm dünyada çoşkulu bir şekilde kutlamalar ve etkinlikler meydana geldi. Ancak WhatsApp uygulamasının sunucuları bu yüklenmeye dayanamadı ve 1 saatlik bir kesinti yaşamak zorunda kaldı. Sebebi tam olarak açıklanmayan bu durum sonrasında kullanıcılar 1 saat gibi bir süre mesaj alıp gönderemediler.

200 milyonu geçkin kullanıcıya sahip olan Hindistan WhatsApp kullanıcılarından yaşanan bu soruna yoğun bir tepki geldi. Yaşanan sorun ile alakalı bir e-posta yayınlayan WhatsApp sözcüsü tarafından 'Şu anda çözülmüş olan bir sorundan ötürü Dünya çapındaki WhatsApp kullanıcıları kısa süreli bir kesindi yaşadı.' Dedi. Ancak yoğun kutlamaların gerçekleştiği bu gibi özel günlerde kullanıcıların daha çok sosyal medya üzerinden bu çoşkuyu paylaşma isteğinden ötürü bu gibi yüklenmeler meydana gelebilmektedir.

Bu noktada çok kısa süreli bu gibi çökmelerin ve kesintilerin oldukça doğal olduğunu ve kısa sürede durumun düzeldiğini ifade edebiliriz.





PAYLAŞ