WhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybetti - Haberler - indir.com

WhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 23:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru yeni kullanıcı sözleşmesini duyuran WhatsApp hızla kullanıcı kaybediyor.

Geçtiğimiz sene Aralık ayında kullanıcı sözleşmesini yenilen WhatsApp kullanıcı verilerini Facebook’la paylaşmayı yasallaştırma çabasında fena tökezledi. Kullanıcıları yeni sözleşmeyi kabul etmek zorunda bırakan şirket dünya çapında tepkiler almaya devam ediyor. Türkiye’de Rekabet Kurumu ve KVKK tarafından açılan soruşturmalara ek olarak Avrupa Birliği de WhatsApp’a para cezası keseceğini açıkladı. Konu hakkında defalarca açıklama yapan WhatsApp yetkilikleri kullanıcıları hiçbir şeyin değiştirmeyeceğine inandırmaya çalışsa da bunda çok da başarılı olamıyorlar.

WhatsApp, Meity tarafından gizlilik politikasındaki değişiklikleri geri çekmesini istediWhatsApp, Meity tarafından gizlilik politikasındaki değişiklikleri geri çekmesini istedi

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi sonrasında birçok kullanıcı Telegram ve Signal gibi WhatsApp alternatifi uygulamalara geçiş yapmaya başlamıştı. Tüm bu yaşananlar üzerine şirket yeni sözleşmeyi kabul etmek için verdiği süreyi uzatsa da dünya çapında milyonlarca kullanıcının WhatsApp kullanmayı bıraktığı öğrenildi.

WhatsApp'ın çöküşü diğer uygulamaların yükselişi oluyor

The Guardian tarafından yayımlanan bir habere göre WhatsApp kullanıcı sayısında ciddi anlamda düşüş yaşadı. İngiltere Parlamento’sunun paylaşmış olduğu verilere göre, WhatsApp’ın Ocak 2021’in ilk üç haftasında yaklaşık 33 milyon kullanıcı kaybettiği bilgilerine yer verildi.

Facebook'la WhatsApp verilerini paylaşmayanlar uygulamayı kullanamayacaklar

WhatsApp kullanmayı bırakan kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalar arasında ise Telegram ve Signal bulunuyor. Son bir buçuk haftada Telegram’ın 25 milyon, Signal’ın ise 7.5 milyon kullanıcı kazandığını da açıklandı.

Rapordaki bir diğer dikkat çekici bilgi ise WhatsApp’ın uygulama listelerindeki ciddi düşüşü. WhatsApp bu sözleşmenin öncesinde İngiltere’de en çok indirilen 8. uygulama konumundayken, yaşanan bu gelişmelerden sonra 12 Ocak‘tan sonra listesinin 23’üncü sırasında kadar geriledi. Buna karşılık Signal uygulaması ise 9 Ocak tarihinden itibaren İngiltere’nin en çok indirilen uygulaması olmayı başardı. WhatsApp hakkında yayımlanan son rapor uygulamanın nasıl bir düşüş yaşadığını açıkça gözler önüne seriyor. Görünüşe göre geri adam atmamak WhatsApp'a milyonlara mal olacak.


Türkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldıTürkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldı
Avrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecekAvrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecek

PAYLAŞ