WhatsApp, Microsoft Store'dan kaldırıldı - Haberler - indir.com

WhatsApp, Microsoft Store'dan kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 09:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Windows Mobile’a veda etti. WhatsApp 14 Ocak’tan itibaren Windows telefonlarda kullanılamayacak. 

Hatırlarsanız daha öncesinden 2020 senesinde bazı yazılımların WhatsApp uygulamasına destek vemeye keseceğini sizlerle paylaşmıştık. Windows Mobile, Android 2.3.7 ve iOS 7 artık WhatsApp’a destek vermeyeceğini açıklamıştı. Widows işletim sistemi cihazların What0Aapp desteğini 31 Aralık’ta kesmesi bekleniyordu ancak kullanıcıya biraz daha zaman tanımak için bu tarih Ocak ayının başlarına ertelenmişti. Ve birçok kullanıcıyı etkileyecek o haber bugün geldi. Bu adımla birlikte artık birçok akıllı telefonda WhatsApp kullanılmaz indirilemez halde olacak! 

WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyorWhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor

2020'de Whatsapp desteğin kesileceği telefonlar

Ancak desteğin kesilmesi mevcut uygulamanın kullanılamaz hale gelmesi anlamı taşımıyor. Eğer bugünün öncesinde cihazınıza WhatsApp’ı yüklediyseniz bundan sonra da uygulamayı bir süre daha kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak uygulamayı yeni indirmek isteyenler uygulama mağazalarında artık WhatsApp’ı bulamayacak. Bunun yanı sıra WhatsApp desteğinin kesilmesiyle uygulamayı kullanmaya devam etseniz de güncellemeleri alamayacağı düşünülüyordu ki uygulamanın bu şekilde kullanımının pek de uzun ömürlü olmayacağı açıklandı. 

Geçtiğimiz sene WhatsApp desteğini Windows Phone’lar için sonlandıracağını açıklayan Microsoft gün itibariyle WhatsApp’ı “Microsoft Store” mağazasından kaldırmış bulunuyor.  14 Ocak tarihinden itibaren cihazlarda çalışmayacak olan WhatsApp yakın zamanda Android ve iOS işletim sisteminin eski sürümleri tarafından da desteklenmeyecek. WhatsApp uygulaması  1 Şubat tarihinden itibaren 2.3.7 sürümü ve daha eski dürüme sahip olan cihazlarda ve iOS 8’den daha eski sürümlerde desteklenmeyecek. 


WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellikWhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik

PAYLAŞ