Whatsapp mesajlarınız sahte olabilir - Haberler - indir.com

Whatsapp mesajlarınız sahte olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 17:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Whatsapp uygulamasında, bazı kullanıcıların ve gönderilen mesajların sahte olabileceği anlaşıldı.

Whatsapp uygulaması, son dönemlerin en popüler mesajlaşma servisi olması nedeniyle, korsanların da ilk gözdesi olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda özellikle 2018 yılı içerisinde, Whatsapp birçok kez korsanların kurbanı oldu ve manipüle amacı ile kullanıldı. Hatta Hindistan’da meydana gelen sorunlar nedeniyle, Whatsapp’a bazı kısıtlamalar getirildi. Kullanıcı sayısında 1 milyarı geçen Whatsapp, en fazla kişiye ulaşabilmek isteyenlerin ilk tercihi oluyor ve toplumda manipülasyon yaratılmak istenildiğinde de Whatsapp’a başvuruluyor. Son gelen bilgilerde de Whatsapp üzerinden sahte kullanıcıların ve mesajların iletilebileceği anlaşıldı. Check Point Software Technologies şirketi tarafından ortaya çıkarılan bilgiye göre, korsanlar uygulamanın değiştirilmiş bir versiyonunu yapabiliyorlar.

Korsanlar görülen ya da cevaplanan mesajları değiştirebiliyorlar

Whatsapp’a ilişkin, güvenlik araştırmacıları tarafından yapılan araştırmaların sonucunda, Whatsapp’ta gönderici kimliklerinin değiştirilebileceği ortaya çıktı. Check Point Software Technologies tarafından yapılan araştırmada korsanlar tarafından oluşturulan, uygulamanın yeni bir versiyonu aracılığı ile gönderilen ya da yanıtlanan mesajlar üzerinde de değişiklik yapılabileceği saptandı. Uygulamanın saldırıya uğrayan sürümlerini kullanan korsanlar, halkı manipüle ediyor. Uygulamanın en çok kullanıldığı yerlerden biri olan Hindistan’da yine bir olay yaşandı ve Whatsapp üzerinden çocuk kaçırılması haberleri yayıldı. Bunun sonucunda çıkan olaylarda, 20’den fazla saldırı oldu. Dhule kentinde de linç olayları kendisini gösterdi.

Hindistan hükümeti yaşanan olayların ardından harekete geçti ve sahte bilgilerin yayılmasının önüne nasıl geçilebileceğini öğrenme talebinde bulundu. Whatsapp da Hindistan hükümetine Temmuz ayında yayınlandığı bir güncelleme ile mesajların iletilmesini sınırlandırma özelliğini sundu. Bununla beraber, yalan haberlerin yayılmasının önüne geçmek adına bazı ipuçlarını gündeme getirdi.





PAYLAŞ