WhatsApp Mesajları Google Drive'a Nasıl Yedeklenir ve Nasıl Geri Yüklenir? - Haberler - indir.com

WhatsApp Mesajları Google Drive'a Nasıl Yedeklenir ve Nasıl Geri Yüklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 12:05:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün farklı imkanlar ile kullanıcıların beklentilerini karşılayacak farklı seçenekler sunmayı başarıyor. Akıllı cihazınız ile WhatsApp uygulamasından faydalanıyorsanız bazı gelişim özelliklerinden haberdar olmalı ve çeşitli seçenekleri değerlendirmelisiniz. Akıllı cihazlarda mesajlaşma sistemini ele geçiren WhatsApp, kullanıcıların adeta vazgeçilmezidir. Akıllı cihazınızı değiştirmeniz gerektiğinde elbette ki mesajlarınızın kaybolmasını istemezsiniz. Bu durum karşısında telefonunuzda yer alan mesajlarınızı yedekleyerek mesajlarınızın kaybolmasının önüne geçebilirsiniz. WhatsApp mesajlarını yedeklemek oldukça kolaydır. 

İşlemlerinize başlamak için WhatsApp uygulamasını açın ve ardından sağ üst köşesinde yer alan menüye dokunun. Daha sonra Ayarlar menüsüne dokunun ve Sohbetler seçeneğini seçin. Ardından ise, Sohbet Yedeği seçeneğine dokunun. Yedekleme işleminizi Google Drive üzerinden yapabilirsiniz. Burada önemli olan sohbetlerin, hangi sıklıkla yedekliyor olmanızdır. Bu esnada Gogle hesabınıza dokunun, Google Drive komut sisteminde ise İzin Ver seçeneğine dokunun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra WhatsApp mesajlarınızı belirlediğiniz zamana göre yedekleyebilirsiniz. Bu sayede WhatsApp üzerinden arkadaşlarınız ile yapmış olduğunuz sohbetlerin hiç birini kaybetmemiş olursunuz. 

Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   

Gerek iş yaşantınız için gerek kişisel hayatınızda birçok kişi ile iletişim kurmanızı sağlayan ve belirli konular hakkında da bilgi edindiğiniz WhatsApp uygulaması sohbet açısından adeta bir hazinedir. Bunu kaybetmek istemeyebilirsiniz. Bu sebeple WhatsApp üzerinden yaptığınız sohbetleri sadece bir kaç adım ile yedekleyerek farklı bir kaynaktan içerikleri görüntüleyebilirsiniz. 

WhatsApp Mesajlarını Google Drive'dan Geri Yükleme

- Yedeklemek amacıyla WhatsApp uygulamasında yer alan mesajlarınızı Google Drive'a yüklediyseniz ve geri yüklemeniz gerektiğinde kolaylıkla bu adımları uygulayarak yapabilirsiniz. 

- Yeni cep telefonunuza mesajları geri yükleme zamanı geldiyse, telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın ve oturumunuzu açmak için kendi cep telefonunuzu girin. 

- Telefon numaranızı SMS mesajı ile doğrulayarak işlemlerinize devam edin. 

- Rehber, depolama ve izin istemlerini görmek için ise Devam butonuna tıklayın. 

- Daha sonra yeşil olan Geri Yükle seçeneğine dokunarak işlemlerinize devam edin. 

- WhatsApp uygulamasının bulunduğu yedeği, toplam boyutu ve ve geri yüklemesi yapılacak olan ileti sayısı size gösterilecektir. Yine yeşil renkli olan İleri düğmesine dokunun.

- İşlemlerinizi bu şekilde devam ettirerek WhatsApp uygulamasını kurun. Bu sayede eski mesajlarınıza kavuşmuş olacaksınız. 

WhatsApp uygulamasında yer alan mesajlarınızın yeni bir telefon değiştirme durumunda kaybolmasını istemiyorsanız mutlaka yedekleme işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekiyor. Akıllı cihazınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda olduğundan daha da fonksiyonel bir şekilde kullanmak için yapmanız gerekenler aslında oldukça kolaydır. Sadece bir kaç adım ile akıllı cihazınızda yer alan mesajları hızla Google Drive hesabına yükleyebilirsiniz. WhatsApp uygulamasının sunduğu en kaliteli özelliklerden biri de mutlaka ki yedekleme imkanı sunuyor olmasıdır. Gerek fotoğraflarınızı gerek videolarınızı ve ayı zamanda konuşmalarınızın da silinmesini istemiyorsanız sizde WhatsApp uygulamasının yedekleme özelliğinden faydalanın. Bunu yapmak için saatlerinizi harcamanıza ya da karmaşık işlemler ile uğraşmanıza hiç gerek yoktur. Sadece bir kaç adım ve çeşitli yöntemler ile yedekleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Gmail ve Google Drive sabaha karşı çöktüGmail ve Google Drive sabaha karşı çöktü
Google Drive'ın Mobil Uygulaması YenilendiGoogle Drive'ın Mobil Uygulaması Yenilendi

PAYLAŞ