WhatsApp Mesajın Okunduğu Nasıl Anlaşılır? - Haberler - indir.com

WhatsApp Mesajın Okunduğu Nasıl Anlaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-05 17:00:29
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp Messenger üzerinden kullanıcılar anlık olarak mesajlaşabiliyor ve iletişim halinde kalabiliyorlar. Bu noktada WhatsApp son zamanlarda kazandığı yeni özellikler ile kullanıcı sayısını bir hayli arttırmaya devam ediyor.  WhatsApp rehber içeriklerimiz devam ederken sizlere bu içeriğimizde Whatsapp mesajının okunduğu nasıl anlaşılır? Sorunun cevabını vermeye çalışacağız. WhatsApp ilk çıktığı zamanlar böyle bir şey söz konusu değildi ancak sonradan gelen tik sistemi kullanıcıların aklını karıştırabiliyor. Gönderdiğiniz mesajın yanında iki mavi onay işareti görürseniz karşıdaki kişi tarafından mesajınız okunmuş diyebiliriz. Grup sohbetlerinde ise tüm katılımcılar gördüğünde tik işareti maviye dönüşecektir.

Mesaj bilgisi bölümünde her mesaj için sohbet ettiğiniz kişilere mesajın ne zaman ulaştığını ve okunduğuna dair detayları görebilirsiniz.

Mesaj Bilgisi ekranını görmek için:

  1. Bir kişi veya grupla olan sohbeti açın.
  2. Mesajı sağdan sola doğru kaydırın.
  3. Alternatif olarak, gönderdiğiniz mesaja uzun basın ve menüden Bilgi'yi seçin.

Mesaj Bilgisi ekranı şunları gösterir:

  • İletildi, gönderdiğiniz mesaj sohbet ettiğiniz kişinin telefonuna ulaşmış ancak henüz görülmemiştir.
  • Okundu veya Görüldü, sohbet ettiğiniz kişi mesajınızı okumuş veya fotoğraf, ses dosyası veya videoyu görmüştür. Sesli Mesaj için, sohbet ettiğiniz kişi mesajı görmüş ancak henüz oynatmamıştır.
  • Oynatıldı, sohbet ettiğiniz kişi Sesli Mesajınızı oynatmıştır.

Dilerseniz gelen mesajı açtığınızda karşı tarafa mavi tik işaretinin gözükmemesi için Ayarlar > Hesap >Gizlilik sekmelerini tkaip edin ve Okundu Bilgisi?ni kapalı konuma getirin.  WhatsApp mesajımın nasıl okunduğununu anlamak mesajınız çift tik ise mesaj karşı tarafa iletildi, çift mavi tik ise okundu anlamına gelmektedir.





PAYLAŞ