WhatsApp Mavi Tik Bilgisini Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

WhatsApp Mavi Tik Bilgisini Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 11:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da yer alan mavi tık özelliği gönderilen mesajın alıcıya ulaşıp ulaşmadığını gösterir. WhatsApp uygulamasını kullanan birçok kullanıcı karşı taraf farkına varmadan mesajları okumak ister. Şöyle ki internette en çok aranan konulardan biri de elbette ki WhatsApp uygulamasına gelen mesajları karşı taraf farkına varmadan yani "mavi tik" onay işareti almadan nasıl okunacağıdır. Bu sanırım WhatsApp kullanıcıların en büyük problemlerinden biridir. Kullanıcılar karşı taraf görmeden de mesajları okumak istiyor. WhatsApp uygulaması üzerinden mavi tik işaretini kaldırmak yani okundu bilgisini ortadan kaldırmak isteyenler için bu özelliği kapatmak doğru bir çözüm olacaktır. Karşı tarafın mesajları okuduğunu görmemesini istemiyorsanız mavi tik özelliğini kapatarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Sohbet uygulaması WhatsApp kendini sık sık yenilerek birbirinden farklı özelliklere kavuşmaktadır. Bu özelliklerden faydalanarak uygulamanızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Son dönemlerin en dikkat çeken özelliklerinden biri de mavi tik özelliğidir. Kullanıcılar WhatsApp üzerinden mesaj gönderdiklerini karşı tarafa mesajın okunduğunu göstermek için mavi tik işareti gösteriliyordu. Okundu bilgisinin gösterilmemesini isterseniz bu mavi tik özelliğini kapatarak karşı tarafından göründü bilgisine erişmesini engellersiniz. 

WhatsApp Üzerinden Gönderilen Mesajları Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır?WhatsApp Üzerinden Gönderilen Mesajları Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

WhatsApp Mavi Tikin Anlamı Nedir?

Birçok chatleşme ve mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp uygulamasında, bazı ifadeler çeşitli işaretler ile bildiriliyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse; okundu mesaj bilgisinin karşısında saat ikonu görürseniz bu henüz mesajınızın okunmadığı anlamına gelir. Ya da şöyle ki uygulamanın üst kısmında yer alan saat son aktif olunan saati temsil etmektedir. Mavi tik seçeneği de bu ikonlardan biridir. WhatsApp uygulamasında yer alan mavi tik özelliği gönderilen mesajın alıcı tarafından okunduğu anlamına gelmektedir. Bu bilgilendirme sayesinde mesajı gönderdiğiniz kişi mesajı okuduğunuzdan haberdar olur. WhatsApp uygulamasının mavi tik özelliğini kapatmak aslında mesajın okundu bilgisini kapatmak anlamına geliyor. 

Mavi Tik Özelliğini Kapatmak

WhatsApp uygulaması üzerinden okundu bilgisini yani mavi tik özelliğini kapatarak karşı tarafın mesajı okuyup okumadığını görmesini engelleyebilirsiniz. WhatsApp uygulamasının sunduğu özellikleri kendi tercihleriniz doğrultusunda değerlendirerek fonksiyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. 

- Kapatma işlemlerini başlatmak için ilk olarak WhatsApp uygulamasını açın, Android'de sağ üst köşede iPhone'da ise sağ alt köşede yer alan üç noktayı bulun ve Ayarlar menüsüne giriş yapın. 

- Buradan Hesap bölümünü açın ve Gizlilik seçeneğine erişim sağlayın.

- Gizlilik sayfasında yer alan Okundu Bilgisi seçeneğini aktif halinden pasif hale getirin.

- Kapatma işlemlerini yaptığınızda artık okundu bilgisi yani mavi tik özelliği karşı tarafta görünmeyecek ve sizde size gelen mesajların mavi tik işaretini görmeyeceksiniz. Yani bu işlemlerin sonunda mavi tik özelliği artık sizin için hiç bir şey ifade etmeyecek. Kapatmış olmanıza rağmen grup sohbetlerinde okundu bilgisini görmeye devam edeceksiniz. Söz konusu bu özellik sadece iki kişi arasında geçen sohbetlerde geçerlidir. Uygulamanızı kendi tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirecek ve size sunulan bilgilerden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanacaksınız. 

 

 


WhatsApp Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?WhatsApp Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
WhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül AldıWhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül Aldı
WhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü HaberWhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü Haber

PAYLAŞ