WhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştu - Haberler - indir.com

WhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce masaüstü sürümü için görüntülü konuşma özelliğinin testlerine başlayan WhatsApp merakla beklenen özelliği nihayet yayımladı.

Geçtiğimiz sene dünya genelini saran koronavirüs salgını nedeniyle hayatlarımızın dijitalleşmesi video konferans uygulamalarını talebi oldukça arttırdı. Zoom ve Teams gibi uygulamaların milyonlarca kullanıcı kazandığı video konferans pazarına dahil olmak için kolları sıvayan WhatsApp ise geçtiğimiz sene yaz aylarının sonuna doğru masaüstü sürümü için bu özelliğin testlerine başladığını duyurmuştu. Öncesinde telefonlar için görüntülü konuşmalardaki katılımcı sayısını arttıran şirket nihayet test süreci tamamlanan özelliği bugün kullanıma sundu.

WhatsApp'ı APK olarak indirmek neden güvenli değil?WhatsApp'ı APK olarak indirmek neden güvenli değil?

Video konferans uygulamalarıyla rekabet etmek isteyen şirket biraz geç de olsa masaüstü sürümüne görüntülü ve sesli görüşme özelliği getirdi. Bugünden itibaren WhatsApp’ın PC ya da Mac uygulamalarını kullanarak sevdiklerinizle görüntülü ve sadece sesli görüşme gerçekleştirecek ya da iş ve okul için toplantılarınızı direk WhatsApp üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Aslına bakacak olursak Ayrıca görüntülü konuşmalardaki güvenlik açıkları için de önlem alan WhatsApp’taki görüşmeler uçtan uca şifreli bir şekilde korunuyor.

WhatsApp'ta bilgisayardan görüntülü görüşme dönemi başlıyor

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp’ın video konferans pazarının güçlü rakiplerinden biri olması oldukça muhtemel gibi görünüyor. Fakat ne yazık ki uygulamanın masaüsütü sürümü şimdilik sadece iki kişiye görüntülü konuşma imkanı tanıyor. Konu hakkında açıklama yapan WhatsApp ise ilerde kişi sayısının arttırılacağını “İleride bu özelliği sesli ve görüntülü grup aramalarını da kapsayacak biçimde genişleteceğiz.” Sözleriyle ifade etti.

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

Bugün itibariyle kullanıma sunulan görüntülü görüşme özelliğinin bir hafta içinde tüm kullanıcıların erişimine sunulması bekleniyor.

WhatsApp masaüstü sürümünden nasıl görüntülü konuşma yapılır?

  1.  Uygulamanın masaüstü sürümünün uygun versiyonunu bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor.
  2.  Kullandığınız mobil telefondan QR kod ile bilgisayarınızı eşleştirmeniz gerekiyor.
  3. Hesabınız açıldıkran sonra WhatsApp Web'ten görüntülü konuşma yapabilirsiniz.



WhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladıWhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladı
WhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sunduWhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sundu

PAYLAŞ