WhatsApp kullanıclarının bilmesi gereken eşsiz özelliği - Haberler - indir.com

WhatsApp kullanıclarının bilmesi gereken eşsiz özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-02 22:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sohbet uygulamalarının bir numaraları seçeneği olan WhatsApp pek de bilinmeyen özelliklere sahip. WhatsApp uygulamasının bilinmeyen özellikler adlında kullanıcıların kullanım deneyimlerini çok daha artıracak gibi gözüküyor. Şimdi söz edeceğimiz bu özellik ile beraber WhatsApp sohbetinizin tüm detaylarına erişim sağlayabilir ve gereksiz olarak düşündüğünüz içerikleri de anında temizleyebilirsiniz. Dünyanın en çok kullanılan ve en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, neredeyse tüm akıllı cep telefonu sahipleri tarafınsan tercih ediliyor. Söz konusu bu sosyal medyanın, basit bir arayüze sahip olması, kullanım esnasında herhangi bir ücret talep etmemesi reklam içermiyor olması ki son zamanlarda Facebook reklamları gösteriyor olsa da, tüketiciler tarafından tercih edilmekten geri kalmıyor. Aynı zamanda sosyal medyanın sunduğu tüm özellikler iletişim kurmak konusunda kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırıyor. 

WhatsApp'ın bilinmeyen sayısız özelliği vardır

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın sunduğu birbirinden farklı özellikler vardır. WhatsApp'ın bu özellikleri neredeyse tüm kullanıcılar tarafından bilinmiyor. Fakat şimdi, yazımızda sizler ile paylaşacağımız WhatsApp özelliği sayesinde kullanım deneyiminizi her zamankinden daha değişik hale getirebilirsiniz. Bu WhatsApp özelliği pek de bilinen bir özellik değildir. Söz konusu özellik ile beraber WhatsApp sohbetlerinizdeki tüm detayları görebilir. Kullanım alanınızı geliştirecek olan bu özellik hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor. WhatsApp uygulamasında yer alan fakat oldukça az bilinen bu özellik, uygulamanın herhangi bir sohbette kaç adet mesajı olduğunu, kaç adet fotoğraf, video ve GIF içeriklerinin bulunduğunu gösteriyor. Pek bilinmeyen bu özellik ile beraber kapsamlı sonuçlar veren WhatsApp, uygulama içerisinde en çok kiminle konuştuğunuzu ya da bir grup içerisinde ne kadar içeriğin olduğunu da açıkça gösteriyor. Bu sayede de uygulamadan daha detaylı bilgi alabiliyordunuz. 

Privia Security Whatsapp’daki Casus Yazılım Riski Konusunda UyarıyorPrivia Security Whatsapp’daki Casus Yazılım Riski Konusunda Uyarıyor

Bu özellikten faydalanabilmeniz için Android ve iOS platformunda farklı adımları takip etmeniz gerekiyor. Eğer Android cihazınızda bu özelliği kullanmak isterseniz, detaylı inceleme yapmak istediğiniz sohbet sayfasını açın ve ekranın sağ üst kısmında yer alan Menü seçeneğine dokunun. Burada yer alan Ayarlar sekmesine giriş yapın. iOS cihazlarda ise WhatsApp, zaten direk olarak ayarlar menüsüne ulaşmanıza izin veriyor. Bu sayede işleminizi çok daha kolay halledebilirsiniz. 

Uygulamanın Ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra " Veri Saklama Alanı Kullanımı" adlı menüye giriş yapın. Akabinde karşınıza çıkan ekran aslında WhatsApp uygulamasının ayarları konusunda önemli detaylar sunuyor. Fakat bu sayfada yer alan " Saklama Alanı Kullanımı" adlı kısım, söz konusu detaylı inceleme yapacağınız konu hakkında size yardımcı olacaktır. Bu alana giriş yaptığınızda sohbetler ile ilgili detaylı incelemeler yapabilirsiniz. Bu alanda WhatsApp uygulaması üzerinden yaptığınız sohbetlere ait detayları görüntüleyebilir ve hatta yönetebilirsiniz de. Yani şöyle ki, bu alandan herhangi bir sohbete dair verileri görüntüledikten sonra bu veriler üzerinde de minik dokunuşlar ile beraber temizleme işlemleri yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse sohbet içerisinde yer alan resimler büyük bir alan kaplıyorsa yer kaplayan verileri silebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için dilediğiniz sohbetin içerisine girin ve daha sonra da Yönet seçeneğine tıklayın. Daha sonra ise silmek istediğiniz verileri seçerek Temizle seçeneğine dokunun. 

 


Güncelleme sonrası WhatsApp iOS uygulamasına gelen yeniliklerGüncelleme sonrası WhatsApp iOS uygulamasına gelen yenilikler
Güncelleme ile geri gelecek WhatsApp özelliğiGüncelleme ile geri gelecek WhatsApp özelliği
Sohbet ekranı tasarımı değişti, Whatsapp yeni özellikleri nasıl kullanılır?Sohbet ekranı tasarımı değişti, Whatsapp yeni özellikleri nasıl kullanılır?

PAYLAŞ