WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu - Haberler - indir.com

WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 13:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcı güvenliğini ön plana adlığı yeniliği beta kullanıcıları için dağıtmaya başladı. 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, test kullanıcıları için heyecanla beklenen özelliği yayınladı. Platform beta sürümüne sunulan yenilik, Android ve iOS cihazlar için aynı anda sunuldu. Facebook çatısı altında yer alan WhatsApp'ın, harici bağlantılar adına daha büyük ön izlemeler sunacağı zaten bilinen bir durumdu. Aylar önce kendini gösteren bu yeni özellik, platformun beta kodları arasında ortaya çıkmıştı. Fakat şirketten resmi bir doğrulama geniz gelmedi. Sonunda kullanıcılar, güncellenen sürüm ile beraber bu özellikten faydalanabilir. 

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabiliriPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir

WhatsApp, güvenlik için bağlantı ön izlemelerini genişletti

İlk aşamada oldukça basit gibi görünen bu değişiklik, temel itibariyle WhatsApp kullanıcıları için büyük bir öneme sahiptir. Zira büyük bağlantı ön izlenimleri sayesinde şirket, paylaşılan linkleri daha kolay bir şekilde değerlendirebileceğini, dolandırıcılık, utanç verici durumlar ve benzeri sorunlar sebebiyle kullanıcıların daha hızlı bir şekilde tespit ederek güvenliği artırabileceklerini düşünüyor. 

Fotoğraf ve videolar için tercih edilen tasarıma benzer bir şekilde gelen yeni bağlantı ön izleme formatı WhatsApp beta için sunuldu. Bu özellikten faydalanmak adına uygulamayı iOS’ta 2.21.160.17 ya da Android’de 2.21.17.15 sürümlerine güncelleme yapmanız gerekiyor. WhatsApp, söz konusu bu özelliği beta kullanıcılarına kademeli bir şekilde sunuyor. Uygulama şu an için herhangi bir değişiklikle karşılaşmadıysanız 24 saate kadar beklemeniz gerekiyor. 

WhatsApp, iOS’tan Android’e sohbet taşıma özelliğini dağıtmaya başlattı

Yeni bağlantı ön izlemeleri, uzun zamandır beklenen bir diğer özellikten hemen sonra sunuldu. Platform, yine beta kullanıcılarına sohbet taşıma fonksiyonunu getirdi. İlk olarak ise iPhone akıllı cihazlar için gelen bu yenilik iOS’tan Android’e WhatsApp sohbetlerini aktarma işlevi gösteriyor. Şu an için beli başlı modellere sunulan bu beta yeniliği, Sohbetler > Ayarlar > Sohbetleri Android’e Taşı sıralamasıyla açılıyor. Eğer bu şekilde sohbet taşıma sayfasına giriş yapabiliyorsanız, siz de o sınırlı sayıdaki şanslı kişiler arasında yer alabilirsiniz. 

Android’den iOS’a WhatsApp sohbetlerini taşımak için geliştirilen bu özelliğine ne kadar geçeceği, daha da önemlisi ise bu özelliğin en zaman yayın olarak kullanıcıların beğenisine sunulacağı ise merak edilen konular arasındadır. 

 


Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor
WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sunduWhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek

PAYLAŞ