WhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyor - Haberler - indir.com

WhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 13:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp, kaybolan mesajlar sekmesine yeni bir seçenek daha getiriyor. Söz konusu bu yenilik, 90 gün sonra silinen mesajlar şeklinde olacak. 

Kasım 2020'de WhatsApp, kullanıcılarına gönderdikleri yedi gün sonra silinen bir kaybolan mesaj özelliği sunmuştu. Şimdi ise, şirket göndermenin üzerinden 90 gün geçmesinin ardından silinen mesajlar özelliği üzerinde çalışmalara başladı. Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp, sadece bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak olan mesajlar özelliğini sunmuştu. Bu sefer ise "Bir Kez Görüntüle" adlı bu özellik, gönderilen mesajların açılmasının ardından kaybolmasını sağlıyor. Şimdi ise kaybolan mesaj türlerine yeni bir seçenek daha ekleniyor. 

Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor

WhatsApp'da 90 gün sonra silinen mesajları test ediyor

Diğer kaybolan mesajlar özelliğine benzer bir şekilde, en son Beta testiyle yeni bir özellik üzerinde denemeler yapılıyor. Buna göre ise gönderilen mesajlar yaklaşık olarak 3 ay sonra kaybolacak, yani silinecek. Şu andan itibaren, söz konusu bu özellik Android için kullanılabilecek Beta sürüm 2.21.17.16'da.

Farklı şekilde belirtmek gerekirse, özelliğin tüm kullanıcılara sunulmasına biraz daha vardır. WaBetaInfo, tarafından aktarılan yeni rapor, özelliğin nasıl görüneceğine dair farklı bir bakış açısı yarattı. Buna göre ise kaybolan mesajlar menüsünden 90 gün, 7 gün, 24 saat arasında değişen seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Aynı zamanda özelliği tamamen kapatmak seçeneği de yeni özellikler arasında yer alıyor. Şirket, söz konusu bu özelliği geniş bir sürüme sunmadan önce test aşamasında tutuyor ve çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu süre içerisinde her şey sorunsuz ilerlerse özellik kademeli bir şekilde kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

WhatsApp uygulamasının gizlilik sözleşmesi ile ilgili değişiklik yapmasıyla ortaya çıkan gizlilik ve güvenlik problemleri şimdilik geride kalmış gibi gözüküyor. Başarılı şirket, kullanıcılarının daha güvenli bir ortamda yer almaları için çeşitli güvenlik ve gizlilik özellikleri sunmaya devam edecek.


WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sunduWhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek
Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunulduAndroid için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu

PAYLAŞ