WhatsApp iOS uygulamasına yeni bir özellik geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp iOS uygulamasına yeni bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için yenilikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise iOS beta sürümü için yeni güncelleme olan 2.20.130.16 sürümü yayınlandı. Bu yeni güncelleme ile beraber ise WhatsApp’ın Android Beta tarafında gözüken Tatil Modu özelliğinin gelişmiş bir versiyonu “Sonra Oku” özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu özelliğin ne zaman son kullanıcıya erişeceği ise şimdilik bilinmiyor. WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın iOS beta sürümünü güncellediler. Yapılan bu güncelleme ile bir süre önce Android Beta tarafında olan Tatil Modu’nun gelişmiş versiyonu karşımıza çıkıyor.

“Sonra Oku” olarak gelen bu yenilik ile bu klasöre atılan bir sohbet için bildirim almayıp, o mesajlardan haberdar olmamanızı sağlıyor. Bu yeniliğin ise gereksiz kalabalık grupların sağladıkları gürültüyü de önleyecek diyebiliriz.

WhatsApp'a alışveriş butonu geliyorWhatsApp'a alışveriş butonu geliyor

WhatsApp iOS’a sonra oku özelliği geliyor

WhatsApp geliştiricilerinin iOS için sunacağı Sonra Oku özelliği şuan için geliştirilme aşamasında bulunuyor. Eğer sizde TestFlight Beta Programı kapsamındaysanız bu noktada WhatsApp’ın Beta sürümünde bu özelliğin henüz göremeyebilirsiniz. Ancak WABetaInfo ekibi ise bu noktada özelliğin bir ön izlemesini gösteriyor.

Sonra Oku özelliği ile kullanıcılar bildirimlerini görmek ve almak istemedikleri sohbetleri bu klasörün içine atabilecekler. Bu sayede o mesajlar, kullanının sonraki girişine kadar orada kalacaktır. Bu sürede ise hiçbir bildirim almayacaklar. Sohbet Oku klasörünün dışına çıkmayacak olan bu sohbetler bu sayede kullanıcılar tarafından sonsuza dek gizlenebilecek. WhatsApp iOS beta sürümünde yer alan bazı bilgilere göre kullanıcılar söz konusu bu Sonra Oku klasörü içine gönderdikleri birçok sohbeti hızlı bir şekilde asıl bölüme alabilecekler. Ayrıca klasör için ayrı sunulan bir ayar menüsü ile sohbet içindeki mesajların silinmesi de kolay bir şekilde gerçekleşebilecek. Bu özelliğin yakında tam olarak  yayınlanması bekleniyor.  


WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemdeWhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemde
WhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyorWhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyor

PAYLAŞ